Mail komt aan als platte tekst bij pc

Ik gebruik Mail 1.3.3 (v612).

Als ik een mail stuur naar een pc gebruiker, dan komt hij aan als platte tekst.
Ik heb ik de voorkeuren aangegeven dat hij als structuur RTF moet zijn, het lettertype al aangepast naar Arial, maar dit heeft geen effect. Ook blijkt dat als in een link doorstuur hij niet te ‘beklikken’ valt. Very strange.

Iemand enig idee?

Hmmm, mail niet helemaal standaard met zijn voorkeur voor rtf... maar dat is outlook express ook niet met allerlei mail.dat bijlages (of zoiets)

Als je je urls voluit schrijft, zo dus: http://www.booble.com/ zal (vrijwel) elke e-mail client dit goed weergeven.

[quote:8c305d2d6f="rbroen"]Als je je urls voluit schrijft, zo dus: http://www.booble.com/ zal (vrijwel) elke e-mail client dit goed weergeven.[/quote:8c305d2d6f]

Ik schrijf de adressen ook voluit, maar dat helpt niet. zoals ik al zei, very strange.

ehh… booble? :o shame on you !

HALLO !!

Het resultaat van deze posting is wel een beetje magertjes. Is er nou echt niemand die een goed idee heeft? Dit moet toch op te lossen zijn of moet ik wachten tot Mail V1.4 e.v.? Heeft niemand anders er last van?
Het lettertype komt bijvoorbeeld aan als Courier terwijl ik toch echt een ander lettertype gebruik.

Volgens mij ligt dat aan de instellingen van de ontvanger. Ik heb al een aantal keer gezien dat een mailtje dat ik naar iemand gestuurd heb met XP, op zijn computer Tekton als lettertype had. Daarin had ik het toch echt niet verstuurd.

In Mail kun je bij Voorkeuren → ‘Letters en kleur’ toch ook aangeven in welk lettertype je mailtjes wilt ontvangen en in welke punt grootte.

Over jouw hyperlink probleem schrijft Mail Help:

[quote:8fe75a6573]Voer het webadres in het bericht in of plak het adres erin.
Geef het volledige webadres op, inclusief ‘http://’ of andere vereiste adresonderdelen. Als u niet het volledige adres opgeeft, is het mogelijk dat de ontvanger niet naar de website kan gaan door op de koppeling te klikken.[/quote:8fe75a6573]

Succes :slight_smile:

Ik heb met letters en kleur geëxperimenteerd, maar het heeft alleen effect op de layout die ik zie, niet op het bericht wat door de pc wordt ontvangen. Ik dacht zelf ook aan de instellingen van de ontvanger, dus dat als eerste gechecked, maar alle PC ontvangers onvangen mijn mail zo plat als een dubbeltje.

The quest go’s on :?

ja jammer is dat het was mij ook al opgevallen. ik ga nu ook ff zoeken als ik iets heb gevonden horen jullie het!

Laat ik deze draad even nieuw leven inblazen door te melden dat ik het ook heb ervaren. Niet bij alle PC's is het 't geval...Lijkt erop dat het een XP-ding is...

Anybody?

[quote:d3c5dc3efb="[3enhur"]Laat ik deze draad even nieuw leven inblazen door te melden dat ik het ook heb ervaren. Niet bij alle PC's is het 't geval...Lijkt erop dat het een XP-ding is...

Anybody?[/quote:d3c5dc3efb]

Dank u.

Mijn ervaring roept ook XP, enne de fout ligt zowiezo bij Windows toch? :slight_smile:

Ik denk toch meer aan een instelling. Toevallig zat ik van de week op mijn werk naar de 'source' van een mail te kijken en toen zag er ergens een zinnetje tussen staan: 'convert rtf>text' of zoiets (de exacte tekst weet ik niet meer). Ik ben geen techneut, maar het lijkt er volgens mij toch op dat de RTF-tekst dus door Outlook wordt omgezet in platte tekst. En dat was op Windows 2000.

Volgens bakt Outlook (win) niet zoveel van rtf mails. Doe gewoon platte tekst. Als je dan http://blah.blah.veel.porn.com intikt wordt het altijd een clickable link.

Meteen wil ik van de gelegenheid gebruik maken om te klagen over HTML en RTF mail. Opgemaakte mails zijn nergens voor nodig, kosten extra bytes en staan lijnrecht tegenover de netiquette voor mailverkeer, waarin gesteld is dat mail text-only moet zijn. :stuck_out_tongue:

Oei! Nou ga je volgens mij vechten tegen de bierkaai. Met de meerderheid van de bevolking op snelle verbindingen, neemt het gebruik van plaatjes, opmaak etc alleen maar toe. Voor je het weet wordt platte tekst als oubollig en achterhaald gezien.

Ik ben het met Gijs eens. Nu ADSL of kabel bijna overal te verkrijgen is en heel veel mensen dit hebben, waarom zo'n saaie plain text? Mensen versturen filmpjes, grote BMP bestanden per mail, dus waarom niet een HTML text die misschien maar een paar Kb is. Maar on topic:

Wil je mooie mail versturen? Met een leuke achtergrond, plaatjes invoegen, verschillende lettertypes etc. Gebruik dan het mail gedeelte van Mozilla of anders ThunderBird. En de mailtjes zijn op de juiste manier te lezen in Windows M$ Outlook (Express).

[quote:99c25dc9de="Gijs"]Oei! Nou ga je volgens mij vechten tegen de bierkaai. Met de meerderheid van de bevolking op snelle verbindingen, neemt het gebruik van plaatjes, opmaak etc alleen maar toe. Voor je het weet wordt platte tekst als oubollig en achterhaald gezien.[/quote:99c25dc9de]

PRECIES!!! Of ga je mee met de tijd of ga je maar helemaal niet het internet op.

[quote:6b75a7beb6="June"]PRECIES!!!!! Of ga je mee met de tijd of ga je maar helemaal niet het internet op.[/quote:6b75a7beb6]

Na deze genuanceerde uitspraak is het POLL TIME!

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15615&highlight=

Wordt spannend! Wat willen de Macgebruikers het liefst, HTML of plain?

Ik heb zelf ook veel problemen met mail van 'mail' naar een windows pc. Bij mij (en m'n collega's) wordt alles omgezet naar times in outlook, inclusief vage vraagtekens etc.

Ik zie deze discussie veranderen van topic, maar heeft iemand al een oplossing bedacht of ervaren?

Mijn dank is groot!