Mail vertoont kuren?

Hoewel ik heel vaak een uitstapje heb gemaakt naar een ander mailprogramma, keerde ik toch altijd weer op mijn schreden terug naar Apple Mail: misschien niet zo sexy, maar wel betrouwbaar en met de eigenschappen die je wilt van een mailprogramma. Maar nu doet zich iets merkwaardigs voor: een paar berichten (die bij de paar regels voorvertoning in de lijst links “volledig” ogen) komen in het hoofdvenster niet verder dan het logo van de afzender: ik kijk verwonderd naar een vrijwel leeg bericht. Wat ik ook doe, Mail weigert de inhoud te tonen. Op mijn iMac, want dat is ook heel vreemd: op mijn MacBook verschijnt dat bericht wèl. De instellingen op beide macs zijn volslagen identiek. Wat zou ik kunnen of moeten doen om dit euvel te herstellen en daarmee mijn vertrouwen in Mail? Dank alvast voor het meedenken!

Misschien al gedaan, maar toch: iMac opnieuw opstarten. Veel gekkigheid in Mail verdwijnt daardoor.

Reeds. Hielp niet.

 

Het zou kunnen dat de voorkeuren corrupt zijn. Deze staan in de gebruikersbibliotheek in de map preferences en hebben de naam “com.apple.mail.plist”.

Zet dit bestand via Time Machine terug (of wis de voorkeuren) waarbij je een datum kiest van vóór het probleem.

Herstart daarna Mail.

 

Ook reeds. Hielp ook niet.

Als je IMAP hebt: verwijder het dwarsliggende account met het min-tekentje en voeg deze daarna weer toe.

 

<p class="cite">Night op 26 mei 2020 om 17:54</p> Als je IMAP hebt: verwijder het dwarsliggende account met het min-tekentje en voeg deze daarna weer toe.

 

Ik heb IMAP - maar nee, ook jouw tip helpt niet. Blijft een raadsel.

Dan hebben we deze nog:

Selecteer de postbus in kwestie:

Kies in het “postbus” menu “bouw opnieuw op”. (staat onderaan)

En als dat ook niet helpt kun je ook nog proberen om Mail opnieuw te laten indexeren:

https://www.computerworld.com/article/2476217/mac-os-x-how-to-fix-apple-mail-by-rebuilding-and-reindexing-the-mailbox.html

Sinds ik mijn laptop update van Catalina 10.15.4 naar 10.15.5 zijn al mijn mails van voor 20 mei bij Telenet weg. (vijf jaar!) Ik heb geprobeerd van de postbus opnieuw op te bouwen maar het hielp niet. Gelukkig heb ik ze nog op mijn Mac Pro met 10.14.6 Mojave. Wat is hier in hemelsnaam gaande?

Ik heb mijn mails van een andere computer geïmporteerd .:relaxed: