Maken van een widget

Er bestaat een Konfabulator widget waarvan ik graag een dashbord widget zou willen hebben. Ik heb de ballen verstand van programeren en vroeg me af of hier widget makers zitten en wat het kost om een widget te laten maken.

Ik wil een widget die de actuele crude oil prijzen op de wereld markt weergeeft. Wat kost dat om te maken?

Kost niets als je iemand vind die het wilt doen. En anders valt het te zien hoeveel moeite het is of het design nog gemaakt word… [url=http://www.widgetmachine.com/]widgetmachine[/url] maakt widgets op aanvraag geen idee hoeveel dat gaat kosten (waarschijnlijk veel).

Ook of je een goede bron hebt (waar die prijzen zich op bevinden etc)

Helaas zitten wij vol.

In de nieuwste mac-fan staat een artikel over het programmeren van dashboardwidgets!

het staat ook op de site van apple:

http://developer.apple.com/macosx/dashboard.html

ik denk dat je met een beetje spieken al een heel eind komt.

Als je een website kan maken kan je een widget maken. Maar als hij zegt dat hij geen ballen van programen ofweet. Dan is het nogal moeilijk.

ik zag het topic in cocoa & carbon staan, dus nam ik aan dat Meneer Guggenheimer ervan uit gaat dat een widget een programma is :)

ik weet ook helemaal niets van programmeren, maar een beetje html-code met wat css lukt me nog wel (is imo dan ook geen programmeren, maar misschien zie ik dat wel verkeerd :mrgreen: )

Ik heb er nog nooit tijd ingestoken en eigenlijk wil ik dat ook niet. Ik wil er wel voor betalen als het niet te duur is.

[quote:3bfca39e5e="Meneer Guggenheimer"]Ik wil een widget die de actuele crude oil prijzen op de wereld markt weergeeft. Wat kost dat om te maken?[/quote:3bfca39e5e]

Waar haal je nu die informatie vandaan? Ik bedoel, staan die crude oil prijzen ergens online en worden die steeds geupdate?

http://www.bloomberg.com/energy/

Prijs op TV is een gemiddelde van de vier (Olie komt in verschillende soorten)