mambo locaal bekijken

goedendag beste :apple: gebruikers..

hoe doen jullie dit? Je gemaakte mambo website locaal bekijken? als ik nu iets gemaakt heb moet ik het steeds eerst uploaden naar mn server om het te kunnen bekijken, maar ik vind dit een beetje iritant worden, bestaat er een goede mogelijkheid omdit netzoals PHP via apache locaal te kunnen bekijken?

ik heb laatst wel MAMP gedowload en geinstalleert, maar hier wordt ik niet veel wijzer van, en ik weet ook niet of het daar wel voor is.

jullie ervaringen?

lees deze tutorial [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=732104&highlight=how#732104]door[/url]. Geschreven door forumlid Larz, beschrijft stap voor stap hoe je een apache, PHP/MYsql server op je mac lokaal installeert. hierna is het een eitje om mambo te installeren.

gr. Maurice

jah die heb ik ook al geinstalleerd en die werkt!, maar die werkt niet met mambo? of ik moet iets fout doen... ?

als ik : http://localhost/index.php intyp in mn browser en op enter druk krijg ik deze foutmelding: Direct Access to this location is not allowed.

LET OP: het gaat hierbij niet om normale PHP maar om mambo! ( of is dit hezelfde :? )

Mambo is gemaakt met php

okeej, maar waarom kan ik PHP dan wel zien en een mambo site niet?

Mij is het gelukt via mamp, is niet moeilijk. Wat erg handig is de mamp widget, waardoor je je server via dashboard kan besturen.

Het is heel simpel. je instaleert mamp, je opent de applicatie. Je start je server. Je kijkt bij instellingen waar je server path naar toe verwijst. je gaat dan naar http://localhost:8888/MAMP/?language=English om het te testen.

Om mambo te instaleren unpack je mambo (of joomla wat beter is) in de server path.
En dan gewoon de instructies volgen. Mischien moet je in phpmyadmin nog wel even wat databases aanmaken, maar dat moet niet zo moeilijk zijn.

okeej dank je wel...

maar waar kan je je serverpath zien :?

in de mamp applicatie, klik op preferences. Dan naar appache het heet document root. Als je daar in vul /Users/(jouw gebruikersnaam)/Site komt hij uit op de plek waar je normaal website in je user acount kan vinden.

okee :D

en dan? installeer mambo in de serverpath?

dus als ik het goed begrijp moet je mambo installeren in de /Users/(jouw gebruikersnaam)/Site?

ik heb mambo gedownload, maar daar zit geen installer bij, alleen maar bestandjes?

er zit een mapje bij install en anders install.php dit regelt de zaken waarmee mambo met je je database en de server werkt.

Mambo is webbased als je in je browser er naar toe surft. Krijg je automatich de intaller.

Waarschijnlijk krijg je als beginner nog wat problemen. Maar goed genoeg mensen om je te helpen.
Ik zou trouwens niet mambo instaleren maar joomla ( www.joomla.org ) dat is de opvolger van mambo.