Mappen / bestanden beveiligen

Ik heb sinds vandaag iemand in dienst genomen. Nu wil ik niet dat ze bepaalde mappen of bestanden ( veelal word en excel bestanden ) kan openen. Hoe kan ik deze het beste beveiligen??

Daarvoor kan je verschillende user accounts aanmaken. Via systeemvoorkeuren, accounts... Dé oplossing voor jouw probleem.

Wil je geen extra user accounts aanmaken, dan kan je een nieuw schijfkopiebestand maken (ziet er uit als een cd-rom schijfje op je bureaublad) via HULPPROGRAMMA’S , SCHIJFHULPPROGRAMMA en klik op NIEUW in het menu SCHIJFKOPIEBESTAND. Je kan er vervolgens een wachtwoord aan toe kennen.

Probeer ook eens de zoekfunctie van dit forum. Dit is al vele malen behandeld. :apple:

Ik weet dat er een programmaatje bestaat daarvoor,maar ik kan niet op de naam komen. Wat je ook kunt doen is bestanden e.d. onzichtbaar maken (alleen door jou weer zichtbaar te maken); "apimac secret folder http://www.apimac.com/

je hebt meerdere simpele programma-tjes daarvoor, zoek eens op [url=http://www.versiontracker.com/php/search.php?PHPSESSID=224c67e6dcf70211fa711bf89a68c71d&mode=basic&action=search&str=lock&plt%5B%5D=macosx&x=0&y=0]versiontracker[/url]

sccs