Maps: 3G data of GPRS

Olla,

Ben even de weg kwijt… als ik Maps gebruik om positie te bepalen en wil navigeren doet de iPhone dat dan via GPRS of 3G en kost het me dan een gedeelte van m’n data bundel?

iPhone heeft geen GPRS dus kost het idd gedeelte van m’n data bundel…toch?

Dank

Maps gebruikt 3g voor de internet verbinding (gratis bij T-Mobile) en GPS. GPS is een plaatsbepaler, dat gebruikt geen internet

Maps gebruikt óf 3G en als dat niet beschikbaar is GPRS en beiden kosten verbruiken data.

De enige reden dat Maps gebruikt maakt van 3G of GPRS is omdat de kaarten niet op het toestel staan. Mocht je straks iets als TomTom of een andere GPS applicatie hebben kun je kaarten kopen die op het toestel worden opgeslagen.

Thnx guys... dacht ik...

Volgens mij gaat hier iets fout. Je moet wel goed weten wat wat is. 3g: een snelle mobiele internet verbinding Gprs: een iets minder snelle mobiele internet verbinding Gps: een techniek die gebruikt wordt voor plaatsbepaling.

Maps gebruikt gps om je plek te bepalen. Je positie wordt vervolgens weergegeven op een kaart die maps via 3g van het internet af haalt. Is 3g niet beschikbaar, dan wordt gezocht naar een andere internetverbinding: gprs.

OK.. nog duidelijker.

Maar dan de vraag der vragen (zal wel een domme zijn) GPS voor plaatsbepaling kost niets en werkt idem als de muis bij een TomTom (gratis). Gaat daarna de maps via 3G/GPRS downloaden (kost data)…

Klinkt logisch… hehehe

http://www.apple.com/nl/iphone/features/gps.html