Maverick Appstore download probleem

Ik heb in de Appstore de Update van Maverick aangeklikt. In de Launcher staat een vorderingsbalk, helemaal blauw. En er gebeurt niets. Ik kan de download niet meer aanklikken om te downloaden. Wat adviseren jullie?

Hier ook, zo dood als een pier

Gisteravond, na het “event”, binnen een uur gedownload en geïnstalleerd op mijn MBair 2013.

@Fester, graag oplossingen, of suggesties, geen jubelverhalen dat het bij jou zo goed ging, want daar hebben we niets aan.

Oplossing op iMac was,
in programma’s OSX download, waar balkje bij stond op de X klikken voor verwijderen. Appstore weer opgestart en nu kan ik hem op de iMac wel downloaden. Nog niet op de MBP

@hokkie
Werkt nu ook ip de MBP. Download is begonnen. Dus even prutsen en vooral wachten.

Gisteravond geprobeerd, nu alweer een half uur bezig,…

Ik krijg Mavericks ook met geen mogelijkheid gedownload.

In eerste instantie (via Lion) had ik hem gedownload. Jammer genoeg, kreeg ik tijdens de installatie een fout (“OS X kan niet worden geïnstalleerd wegens een corrupte hard disk”). Nu heb ik de gehele schijf leeg gegooid, een nieuwe partitie er van gemaakt en heb ik 'm gedowngraded naar Snow Leopard (geen problemen tijdens de installatie).

Nu probeer ik Mavericks te downloaden (via Snow Leopard). Het OS X Mavericks icoontje verschijnt op mijn dock, maar blijft steken bij Downloading… (dus verder geen vooruitgang) of Waiting… Als ik in de lijst van Unfinished downloads kijk, of bij Updates is er nergens een spoor te bekennen van Mavericks. Nu heb ik het zelfs zo ver geschopt (na enkele keren herstarten en de download stopzetten) dat het icoontje in mijn dock ook verdwenen is.

Iemand enig idee hoe ik de download “jump start” als het ware?

graag nogmaals advies ook hier lukt het niet.