Mavericks niet te installeren

Na een hele nacht gepruttel zag ik vanmorgen op het scherm: OSX kan niet worden geïnstalleerd op de schijf ‘Macintosh HD’ omdat er geen herstelpartitie kan worden aangemaakt. Ga naar http://www.apple.com/nl/support/no-recovery.
Daar kan ik niet zo veel mee.
Meer mensen met dit probleem ?
Update: Heb een half jaar geleden Mountain Lion op mijn iMac (einde 2009) over Lion heen gezet. Lion was er opgezet door Apple winkel toen ze mijn harde schijf vervangen hebben. Daar zat wel een recovery gedeelte bij.

Geen probleem mee gehad, vannacht geinstalleerd en liep als een zonnetje. Echter: het door jou genoemde probleem had ik met Mountain Lion ook, ik heb toen de recovery (externe) harddisk (waar Time Machine naar toe schrijft) vervangen voor een nieuwe NADAT ik een goed werkende backup had. Daarna liep de installatie gewoon door. Inmiddels is deze bij de aanschaf van mijn nieuwe iMac ook weer vervangen voor een 2TB exemplaar, omdat ik het buikgevoel had, dat problemen vaak daarvandaan kwamen. En voor de prijs hoef je het niet te laten, aangezien je Mavericks al gratis krijgt…

Dacht dat ik een redelijke computer had…
Maverick kan niet worden geïnstalleerd…

Weet iemand raad misschien?

Had hetzelfde probleem, en heb het kunnen oplossen
Volgens mij ligt het aan de Apple recovery partitie die niet goed meer is. Deze heb ik gewist en daarna loopt de installatie zonder problemen

 1. Backup je schijf.
 2. Wis de recovery partitie
  Omdat de recovery partitie niet zichtbaar is in het Schijfhulpprogramma van Apple kun je dit via de command line doen
  open terminal
  type: diskutil list
  je ziet dan een overzicht van schijven en partities:

  In dit geval dus disk0s3
  Wis deze partitie, type: diskutil eraseVulume HFS+ EraseDisk /dev/disk0s3
  In Schijfhulpprogramma zie je de gewiste partitie direct verschijnen
  /uploads/community/2a1723fe59f2fa0102092839f6f0e5bc16e624de_0.jpg
  Wis de partitie:

De installatie verliep hierna vlekkeloos

Er is een hack voor Mountain Lion:
http://www.jabbawok.net/?p=47
http://forum.netkas.org/index.php/topic,1123.0.html
Zoiets zal er ook vast komen voor Mavericks.

Zie ook dit topic: http://www.onemorething.nl/community/topic/osx-10-8-5-op-een-2006-macpro/

Ik heb uiteindelijk gisteren de CCC-kloon op de externe harde schijf geupgraded naar Mavericks. Vervolgens de iMac opgestart vanaf die externe harde schijf. De harde schijf van de iMac opnieuw geformatteerd. Vervolgens opnieuw opgestart vanaf de USB–stick met de Mavericks-installer. Nu heb ik een schone iMac met Mavericks. Printers geïnstalleerd, doen het behalve een oude Lexmark laserprinter via AE. Ook wordt de DVD-speler niet herkend, als ik een CD wil importeren in iTunes gebeurt er niets. CD is er ook niet meer uit te krijgen. iMac opgestart vanaf de externe HD en alles werkt als vanouds (Mavericks er overheen gezet, dus alle instellingen, printers, Dropbox, temperatuurmeter, DVD-speler, zijn er nog).

Hoe krijg ik op de schone interne HD de Lexmark laserprinter en de DVD-speler weer aan de praat ?

Na SMC opnieuw ingesteld te hebben doet DVD-speler het weer, maar de printer nog niet. Zal eens met de migratie assistent aan de slag gaan.