MBP Pro 2016 keyboard replacement program

Hi,

Ik heb zo’n verschrikkelijk butterfly toetsenbord dat bij het minste geringste haperende toesten heeft, ondanks zeer zorgvuldig en net gebruik.

Nu is er dat vervangingsprogramma en mijn MBP komt daar voor in aanmerking. Nu is mijn vraag; krijg ik dan hetzelfde type toetsenbord met design fout terug of is het een verbeterde versie (3th gen?)?

Als het dezelfde is, heeft het niet veel zin en ga ik denk ik maar Dell XPS kopen of iets dergelijks. Hier valt niet mee te werken…

Nee, volgens mij krijg je gewoon hetzelfde product als er al inzit.

 

Maar dan nog, al zou je het nieuwe systeem krijgen dan tikt dat niet anders dan de voorgaande systeem, het enige verschil is dat er een membraam tussen het vlinderscharnier en de toetsen zit dat al het vadsigheid moet opvangen en voorkomen dat ze gaan klemmen.

 

Let op, een groot nadeel, hier kan je niet klagen over een Dell XPS.

Toch maar keyboard laten swappen lijkt mij…

Mss een rare vraag hier, maar wordt een nieuwe nu wel standaard uitgevoerd met een membraan? En de nieuwe MacBookAir? Die heeft ook een vlindertoetsenbord. Maar ik kon zo snel niet vinden welke versie. Loop je het gevaar (met een nieuwe Air) dat je ook deze problemen gaat krijgen?

En, weet je al meer?

Ben langsgeweest bij amac een paar weken geleden. De nieuwe Air heeft een nieuwe versie van het toetsenbord, met een membraan dat stof zou moeten tegenhouden. De Pro van nu (begin 2019) heeft nog een oude versie. Dus daarbij kan je het risico lopen dat door stof storingen optreden.

In de winkel was het advies om bij zo’n storing met lucht uit een spuitbus (soort perslucht, maar niet te hoge druk) de boel schoon te blazen.

Aqua1 op 24 januari 2019 om 07:10 De Pro van nu (begin 2019) heeft nog een oude versie.
De Macbook Pro (Touch Bar) heeft al vanaf juli 2018 het nieuwe, iets stillere keyboard, mét membraan.