MediaCenter

Hallo,

Ik zat laatst te denken over een soort mediacenter, maar dan uitgebreider. Ik dacht aan één centrale apple in het huis, met dan in bijvoorbeeld elke slaapkamer en de huiskamer een scherm. Op de centrale computer staat voor elke gebruiker een account. Nu leek het me leuk om het zo te kunnen maken, dat je via dat scherm gewoon kunt werken alsof het je eigen computer is. Maar dat betekent dus dat er een aantal accounts tegelijk moeten kunnen werken. Is dit mogelijk, misschien via een Server en in elke kamer een mini ofzo. Ik weet dat het vééél te duur zou worden, maar ik zat gewoon te fantaseren.

Dr. Rengers

ah, je bent veertien....

ik heb daar ook wel eens last van hoor :wink:

Ja dat is mogelijk met een zware server , mac mini's, toetesenborden muizen en schermen en een snelle netwerk verbinding, een hoop geld en een hoop vrije tijd. :)

zo werd dat vroeger gedaan voor dat de personal computer bestond. het heet een terminal systeem en as400 is daar een voorbeeld van. dit is denk ik niet iets dat je thuis zou willen hebben.

daan.

[quote:0a94511ae1="chatsmit"]Ja dat is mogelijk met een zware server , mac mini's, toetesenborden muizen en schermen en een snelle netwerk verbinding, een hoop geld en een hoop vrije tijd. :)[/quote:0a94511ae1]

Aha, mooi. Dat geld maakt me niet uit, want ik betaal het toch niet zelf :stuck_out_tongue: .En die vrije tijd kan ik ook wel vrijmaken. Punt is dát het kan.
Maar wat voor server bedoel je dan met “een zware server”?
Een Xserve ofzo?

[quote:9590abf4ea="Dr. Rengers"][quote:9590abf4ea="chatsmit"]Ja dat is mogelijk met een zware server , mac mini's, toetesenborden muizen en schermen en een snelle netwerk verbinding, een hoop geld en een hoop vrije tijd. :)[/quote:9590abf4ea]

Aha, mooi. Dat geld maakt me niet uit, want ik betaal het toch niet zelf :stuck_out_tongue: .En die vrije tijd kan ik ook wel vrijmaken. Punt is dát het kan.
Maar wat voor server bedoel je dan met “een zware server”?
Een Xserve ofzo?[/quote:9590abf4ea]

hoe bedoel je, “ik betaal het toch niet ZELF”???

bedoel je dat iemand anders gaat betalen?

Eeh ja. M'n pa wil een centraal server systeem hebben. :D :D

maar dan geef je heel veel geld uit en dan heb je nog steeds alleen de snelheid van die mac mini of niet...????

kan ik jou vader mss een tijdje lenen? (tot zn geld op is :P)
mijn vader draait windows… :x

Ik weet niet of je dan de snelheid van die mini hebt, ik ben geen netwerk-kenner, vadaar dat ik hier hulp vraag. Maar een goede vraag, zou iemand hier antwoord op kunnen geven? En balen dat je pa windoos draait, kan je hem niet lekker maken voor een mini?

[quote:6f3feb0f9b="Dr. Rengers"]En ik zal m'n pa wel ff op tweedehandsmac.nl zetten.[/quote:6f3feb0f9b] Tweedehands Mac verkoopt geen vaders, alleen Apple's.

:stuck_out_tongue:

en zelfs als ze dat wel deden: schiet ik er niks mee op... heb niet genoeg geld om m te kopen

maar :sotp:

Haha, dat is dat tijd dat ze een nieuwe categorie gaan beginnen. Maarja idd :sotp:

Je Pa wil een centrale server. Wat wil hij dan geserveerd hebben? Ik kan mijn voorstellen dat je al je DVD ripped, er DViX van maakt en je foto's en geluid beschikbaar wil stellen aan alle gebruikers. Ik kan mij ook voorstellen dat je documenten op een centrale plaats wil bewaren, ook zodat je dit van iedere plek kan benaderen.

Is dat zo’n beetje wat hij wil? Kan met een gewoon netwerk. Kan dan als server prima uit de voeten met een MacMini. Zware centrale server en veel geld is dan niet nodig. Zoals je het schrijft lijkt het net alsof je wil dat er van iedere kamer opgestart moet worden vanaf een centrale plek. Zeg maar, dat je wil dat er geen harde schijven nodig zijn op iedere kamer. (netboot) Kan wel hoor, wil je dat ook en, is het wel nodig?

Maar wil je je vader serieus een xServe gaan aansmeren voor in de meterkast. Dat lijkt me toch een beetje vergezocht.

Hebben jullie trouwens niets beters te fantaseren... :P :P :P

Tja, je Xserve heeft dan wel gigabit ethernet, maar je mac mini niet! Dus dan zou je al een oude PM G4 met gigabit ethernet moeten kopen voor in elke kamer, en dan via een 'network home folder' of apple remote desktop op de server werken! Dat werkt goed, via airport werkt ARD gewoon te traag, via 10/100 netwerk is het te doen, maar je ziet goed de vertraging! Maar ik het getest, via ARD met mijn powerbook op een Xserve, via een goede UTP 10/100/1000 kabel! Werkte echt goed!

[quote:ce3b7ab27a="Pjotr"]Zoals je het schrijft lijkt het net alsof je wil dat er van iedere kamer opgestart moet worden vanaf een centrale plek. Zeg maar, dat je wil dat er geen harde schijven nodig zijn op iedere kamer. (netboot) Kan wel hoor, wil je dat ook en, is het wel nodig?[/quote:ce3b7ab27a]

Klopt het liefst geen HD’s meer in iedere kamer, alles op één centrale server. Dus ook niet dat je constant verbind met server blabla moet doen. Maar gewoon dat het net lijkt of je rechtstreeks op de server werkt. Zegmaar gewoon een scherm met een lang kabel.

Mac Mini met extra HD ruimte Mac OSX Server Roaming profiles (ken juiste naam niet) Bestandsdeling voor muziek/film

Denk dat dit al beter zal gaan dan een Xserve. Begrijp me niet verkeerd, XServe ownz, maar beetje overload, niet? :slight_smile:

Wat is het budget?

[quote:e38a3bb219="masuran"]Mac Mini met extra HD ruimte Mac OSX Server Roaming profiles (ken juiste naam niet) Bestandsdeling voor muziek/film

Denk dat dit al beter zal gaan dan een Xserve. Begrijp me niet verkeerd, XServe ownz, maar beetje overload, niet? :)[/quote:e38a3bb219]

Ok ik snap dat Mac OSX Server, maar waarom extra HD bij de mini, de files staat toch op de server?