Mediaplayer voor Imac 27"

Welke Mediaplayer volstaat het beste voor een Imac 27", in combinatie met een DS213+ NAS van Synology? Ik heb weliswaar een PS3 die ik kan gebruiken als mediaplayer, maar dat geeft teveel beperkingen... :( Tevens kan ik de Imac niet direct aansluiten op de TV ivm afstanden in huis.

Iemand suggesties? Ik heb zelf de Dune HD TV 101 op het oog... Topics uit het verleden heb ik hier wel gevonden, maar die zijn niet meer up to date...

gr. Mike

Is een tweedehandse Mac mini geen mogelijkheid? Je zet er Plex op of je schuift er gewoon een grote HD in en je kijkt via VLC op je televisie.

Zou niet mijn voorkeur hebben. Tweedehands staat me niet zo aan (onderbuikgevoel).... Er zijn vast ook andere opties hoop ik? :eek:

Heb je dit al eens bekeken?
http://www.ps3mediaserver.org

Die software stelt je in staat om je PlayStation 3 te gebruiken als mediacenter maar dan zonder de beperkingen die bij de gewone media-interface optreden.

[quote=Yggdrasil url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mediaplayer-voor-imac-27#post-2504058 time=1356357477]Heb je dit al eens bekeken?

http://www.ps3mediaserver.org

Die software stelt je in staat om je PlayStation 3 te gebruiken als mediacenter maar dan zonder de beperkingen die bij de gewone media-interface optreden.[/quote]

Ja die ken ik, die gebruik ik op dit moment ook via mijn windows pc. Dat werkt wel, maar toch komt het teveel voor dat bestanden niet herkend worden, de PS3 vastloopt of geluid en beeld niet (maar dan echt niet) synchroon lopen. Is dus niet de oplossing. Maar je denkt goed mee :thumbsup::lol:

Haha, ik hoop dat iemand je verder kan helpen. Ik doe het hier altijd via een HDMI kabeltje naar een van de MacBooks hier in huis...

[quote=Yggdrasil url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mediaplayer-voor-imac-27#post-2504087 time=1356359987]Haha, ik hoop dat iemand je verder kan helpen. Ik doe het hier altijd via een HDMI kabeltje naar een van de MacBooks hier in huis...[/quote]

Zit een etage tussen zonder mogelijkheid om te kunnen aansluiten op imac. En om nou buitenlangs 12m HDMI te gaan trekken lijkt me niet handig....

Ja, inderdaad. Hier bij ons zetten we de MacBook op een schap en kijken we via de kabel van 1,5m. Succes alleszins met je zoektocht! :smile:

[quote=Mike3380 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mediaplayer-voor-imac-27#post-2504056 time=1356357232]Tweedehands staat me niet zo aan (onderbuikgevoel).... Er zijn vast ook andere opties hoop ik? [/quote]
Een nieuwe Mac mini dan? :lol:

De geldboom in de tuin is helaas kapotgevroren :cry:

Dit is nog wel n aardige en nieuwe optie. Soort Apple tv, maar dan voor de rest

http://tv.xtreamer.net/specs.php

Een apple tv in combinatie met plex media server op je mac is de oplossing. Vervolgens heb je 2 opties of de apple tv origineel houden en via een ipad, iphone of ipod touch je film via airplay naar de apple tv streamen. Optie 2 is een 2e generatie apple tv zien te bemachtigen en deze jailbreaken en hier de plex client op installeren. Maak zelf al een tijdje gebruik van de 2e optie en dit werkt perfect voor mij.

Dan zal altijd je imac aan moeten staan als je wilt kijken. Das niet de bedoeling... Plus dat de Imac draadloos via de router naar de tv moet, lijkt me ook niet ideaal. Komt ook nog bij dat plex nog niet werkt op de NAS, synology ds213+.

Imac zal altijd aan moeten blijven staan als hier de bestanden op staan.
Ik werk zelf met een Synology NAS in combinatie met een AC Ryan Playon HD2, dit werk prima.
Ook heb ik geprobeerd om een atv2 (jailbreak) ism de NAS, maar hier ben ik niet tevreden over.
Als de NAS een moment van data error creeerd dan reageerd de ATV2 daar direkt op en stopt met streamen.
Met de Ryan geen enkel probleem.

zover ik weet zit er een media player in de synology die kan streamen via DLNA/UPnP-toestellen kunt afspelen
waar de ps3 ook onder valt dan word zelfs de mkv bestanden ondersteund kijk hier maar is ff

http://www.synology.com/dsm/dsm_app.php?lang=nld

ik hoop dat je er wat me kan

suc6

Ik heb ook een aTV2 met jailbreak. Ik stream films en series naar de aTV vanaf een aan de Airport Extreme gekoppelde HDD. Dus voor de 2e optie die Snip noemt hoeft je iMac niet aan te staan. Dit kan uiteraard ook vanaf een NAS zijn ipv een HDD.