meer G5 trubbels

Probleem: G5 2.0 DP waarvan de voeding is vervangen nadat aanzetten niet meer lukte. Deze maakt nu wel een begin met de systeem opstart maar blijft vrijwel meteen hangen in lichtgrijs scherm met donkergrijze appel. Ook geen draaiende streepjes.

Verder:
Opstarten in safe mode lukt niet.
Opstarten vanaf systeem dvd lukt niet.
Opstarten in command line mode lukt wel, maar er kunnen geen commando’s ingevoerd worden.
Opstarten in FireWire target mode lukt WEL, vanaf Ibook toegang op de schijf van de G5. Schijf EHBO geeft aan dat er niets met de schijf mis is?

Heeft iemand nog een idee wat te doen? OSX software probleem of toch nog een Hardware probleem( moederbord)?

Opstarten in FireWire target mode lukt WEL, vanaf Ibook toegang op de schijf van de G5. Schijf EHBO geeft aan dat er niets met de schijf mis is?

Kijk hoeveel geheugen je hebt… misschien zit er een scheef ?
Heb je permissies gerepareerd…
Start System Profiler om te kijken wat er nog meer mis kan zijn…

Anders effe weer retour apple… :frowning:

[quote:8ff977127a="Andre"] Heb je permissies gerepareerd... Start System Profiler om te kijken wat er nog meer mis kan zijn...

Anders effe weer retour apple… :([/quote:8ff977127a]

permissies en system profiler werkt alleen vanaf je opstart volume, dus alleen op de HD van de ibook in dit geval…

Opstarten van HD lukt niet meer -> probeer eens met "alt" ingedrukt en wacht to je aantal icoontjes van schijven krijgt waarvan je op kunt starten en selecteer dan icoon van de schijf waarvan je wil opstarten. Opstarten van de installatie CD / DVD lukt niet meer? -> Heb je bij het opstarten de "c" op het toetsenbord ingedrukt gehouden? Zo ja en het werkt nog niet dan is er iets goed mis. Onafhankelijk van of er wat mis zou zijn met je HD. Zelfs zonder HD zou je G5 nog van die CD of DVD moeten opstarten. Als dat het niet meer doet kan die G5 rechtstreeks retour.