meerdere sites plaatsen op .Mac (iWeb)

hallo

kan er mij iemand vertellen of het mogelijk is om op .mac meer dan 1 site te plaatsen , dit lukt mij niet ,
groetjes

[size=9:39cebece3b][color=indigo:39cebece3b]Ik heb de titel van de thread wat aangepast omdat dit typisch een vraag is waar meerdere mensen wat aan hebben. Waarom niet de titel zo maken dat het de kern van je vraag weergeeft? Zo krijg je ook betere reacties…

tiny
[/color:39cebece3b][/size:39cebece3b]

In de map Sites op iDisk kun je net zoveel mappen neerzetten als je wilt (en voorzover je schijfruimte dat toelaat). De naam van die site wordt dan

http://homepage.mac.com/usernaam/mapnaam.

usernaam = jouw usernaam
mapnaam = de naam van de map met daarin een geldige index.html file.

Als je geen index.html file maakt, dan moet je ook nog de naam van de file opgeven die je in de betreffende map als startfile wilt gebruiken:

http://homepage.mac.com/usernaam/mapnaam/startfile.html

Zo heb ik het gedaan en zo werkt het ook.

Marc.

Bovendien kun je eenvoudig leuke sitenamen aanmaken (ook gratis), zodat de link wat eenvoudiger is. Zoals bij bijvoorbeeld [url=http://www.no-ip.com/services/managed_dns/free_dynamic_dns.html]No-IP[/url]. Maar er zijn ook Nederlandse mogelijkheden, zoals [url=http://www.ontheweb.nl/home.phtml]Ontheweb.nl[/url].

kijkend naar het onderwerp en de tekst van de vraag interpreteer ik de vraag of je in iWeb meerdere sites kunt maken. Dit is mogelijk vanuit het menu Archief ( [shift] + [command] + N ). Dit resulteert in subfolders na http://web.mac.com/<account>/<iWeb>/<sitenaam> welke ook terug te vinden is op je iDisk.

Wat ik verder gebruik is www.dot.tk (Tokelau) voor het gratis registreren van een tk domein. Vervolgens kun je je (veel te lange) URL online registreren en je hebt je eigen TK domein. Vervolgens een SMS’je sturen en je bent voor €1,15 van de banners af.

bedankt aan alle reacties , ik heb het nu door groetjes