Menubalk aanpassen in systeemvoorkeuren High Sierra

Goedenavond,

Ik heb vandaag geüpgrade naar High Sierra en wil graag de menubalk aanpassen. Maar nu zie ik dat de hele menubalk uit systeemvoorkeuren is verdwenen. Is dit bij iedereen zo? Of zijn de voorkeuren verplaats? En zo ja, waarnaartoe?

Groet,
Laluan

High Sierra is beta software: je hebt in feite je Mac gedowngrade naar een systeem waarmee van alles mis kan zijn.

Dat snap ik, als ik de risico’s niet had gekend had ik het nooit gedaan. Maar dat was de vraag niet. Ik heb van alles gezien dat er mis is in de beta, maar een hele functie die is verdwenen lijkt me geen foutje. Daarom vraag ik het jullie :slight_smile:

Je zocht problemen, en je hebt ze gevonden, proficiat. :slight_smile:
Ik zou me rotlachen als je ook geen back-up hebt.

Zijn er ook mensen die hier serieus op in kunnen gaan, of is dat teveel gevraagd?

Ik dacht dat er hier een beetje normaal met vragen omgegaan werd. Is dit nu een soort ‘dumpert’ reaguurdersplaats geworden? Als je geen zinnig antwoord hebt op TS, zeg dan niets. God-allemachtig zeg.

Ik vind het vrij normale reacties. Je draait betasoftware die officieel niet eens door Apple wordt ondersteund en waarvan slechts een heel klein deel van OMT’ers het ook draait, en verbaast je dan dat er fouten inzitten! Beetje hetzelfde als een manuscript lezen en dan op internet gaat rondvragen of iedereen een spellingsfout op bladzijde 34 heeft. De publieke beta van macOS is geen ‘early access’ programma. Het is bedoelt om fouten op te sporen en die te repareren voordat het OS daadwerkelijk op de markt komt.

Beste oplossing? Bug Reporter.app openen en een foutrapport opsturen.

Hallo Waffle,

Natuurlijk heb ik er rekening mee gehouden, anders had ik nooit een beta geïnstalleerd. Het verbaast me daarbij ook niet dat er fouten in het systeem zitten. Zoals ik al zei, een missende functie is wat anders dan een bug. Heb ook meteen een rapport gestuurd. Ik ben benieuwd of er meer beta-gebruikers zijn die deze functie ook missen of hier meer vanaf weten. Mijn verwachten gaat uit naar reacties van deze gebruikers. Dus als er mensen zijn die de beta draaien, reacties zijn welkom!

High Sierra beta Systeem Voorkeuren.

@Laluan
Ik richtte mijn reactie meer op @Indomarco, maar goed dat je een bug report hebt ingestuurd!

Hier Systeemvoorkeuren op 2 versies lager (ik loop achter…):

Ik zie geen directe verwijzing maar instellingen voor de menubalk. Ook met zoeken krjjg ik die niet te zien, alleen wat losse opties voor icoontjes in de menubalk, bijvoorbeeld door VPN status of het uitwerpknopjes voor een optische schijfeendheid. Welke optie zoek je precies?

Als ik het zo lees vraagt @laluan zich alleen maar af of de menu voorkeuren nu misschien ergens anders staan.

Dat belerende gezeik hier ook altijd… :-x

je bedoelt deze menubalk?

Dag allemaal, na lang zoeken heb ik het toch gevonden. Bedankt voor de reacties!

en dan geef je meestal ook de oplossing, toch?

Ik bedoelde de voorkeuren om de menubalk van MacOS aan te passen.
En ik denk dat ik er overheen heb gekeken, want ze staan gewoon tussen algemeen.

Oh, gelukkig

@Waffle: Wat is het ‘Processor’ systeemvoorkeurenpaneel voor iets? Komt me niet bekend voor.

@Laluan: Ik ben nog steeds benieuwd wat je nu eigenlijk wil aanpassen aan de menubalk. Ik heb hiervoor in ‘Algemeen’ niet echt bepaalde voorkeuren staan. Kun je eens een screenshotje plaatsen (liefst met in Voorvertoning even een pijltje erbij zetten naar de betreffende instelling)

@Night

Met dat prefpanel kunnen CPU kenmerken worden gewijzigd. Je kan cores of Hyper-threading in- of uitschakelen. Dat prefpanel doet nu niets meer, het is een overblijfsel van een oudere OSX versie waarvan ik ben geüpgraded. Als ik er op klik crasht System Preferences. Apple heeft die functionaliteit nu verplaatst naar binnen Instruments.app, dus het prefpane is ook niet meer nodig.

Daarnaast zitten er al meer dan 10 jaar standaard dual-core processoren in Macs, dus testen voor single-core machines is ook gewoon niet meer nodig. Het is hooguit een performance test geworden.

:slight_smile:

[quote=Carp url=https://www.onemorething.nl/community/topic/menubalk-aanpassen-in-systeemvoorkeuren-high-sierra/#post-3074603 time=1498847977]Je zocht problemen, en je hebt ze gevonden, proficiat. :slight_smile:
Ik zou me rotlachen als je ook geen back-up hebt.
[/quote]

@Waffle

Ik vind dit geen normale reactie