Metal in El Capitan: wat hebben we eraan, op welke Macs?

Eerder schreef ik dit:

[quote=SunKeeper url=http://www.onemorething.nl/community/topic/afreageerdraadje/page/445/#post-2842854 time=1433855140]Ik ben heel benieuwd of op de Macs met de Intel Core 2 Duo en NVIDIA GeForce 9400M-chip het grafisch iets vloeiender gaat lopen dan nu onder Yosemite. Het scheelt mogelijk wel een hoop als er een stukje software tussenuit gaat zodat de power direct naar de plaats toegaat waar het nodig is.

CPU is nu het probleem niet voor licht gebruik, maar grafisch laat af en toe te wensen over. Ondanks het uitschakelen van eyecandy onder Toegankelijkheid.[/quote]

Waarbij ik doelde op Metal.

Ik vond ook dit: https://support.apple.com/nl-nl/HT202823

Gaan alle genoemde Macs uit bovenstaande link profiteren van Metal of zijn er bepaalde versies vereist van OpenGL en OpenCL?

Volgens mij is het gewoon DirectX maar dan van Apple. Zal wel op dezelfde machines draaien, eventueel met oplopende shader levels.

Het I.p.v. OpenGL en zo kunnen app developers beter/meer gebruik maken van de GPU (grafishe kaart) Adobe zorgt hiermee dat aftereffects b.v. 8x sneller wordt. Metal moet wel in het programma zelf verwerkt zijn. Ik hoop dat er veel games worden gemaakt met metal zodat je eindelijk een beetje kunt gamen op de mac

In feite komt het er op neer dat de CPU ontlast wordt en de GPU tot de max belast wordt. Hierdoor zullen grafische taken sneller afgewikkeld moeten kunnen worden. In Yosemite worden de grafische taken nog altijd door de CPU gedaan, waardoor deze zo zwaar belast worden, dat andere taken eronder lijden (lagging). Bovendien is de GPU meer geschikt voor de grafische taken dan de CPU.