micro CMS

Ik moet voor iemand een site maken waarbinnen één pagina door een aantal mensen aangepast moet kunnen worden via een webinterface. Daar staat een agenda op met activiteiten en openingstijden. Heeft iemand een briljante oplossing hiervoor? Ik zit niet te springen om er een heel systeem achter te hangen en bovendien draait er bij xs4all (de host) geen php.

De enige oplossing die ik heb kunnen bedenken is een externe blogtool gebruiken en daar een pagina mee maken die via de webinterface te beheren is. Maar dat vind ik wel een beetje riskant.

Heb je Dreamweaver? En ben je daar een beetje handig mee? Gebruik dan gewoon de template functie uit dreamweaver zodat je alle pagina's makkelijk kan onderhouden en ze allemaal dezelfde layout hebben als je CSS toevoegd.

Waarom maak je niet zelf een CSM'je met PHP en MySQL, Is harstikke makkelijk en het lijkt veel op een blog.

Een site die ik heb gemaakt is ook op zoiets gebasseerd.
www.zcvalkenburg.nl

Hmmm, Hydro...

TS zegt dat de hoster geen PHP draait, dus die optie valt denk ik af…

Misschien dat je met duidelijke HTML en Comments erin kan aangeven waar ze echt vanaf moeten blijven en waar ze dingen wel mogen veranderen.
Dat gecombineerd met Transmit die je standaard naar een aparte directory laat verwijzen en het wachtwoord laat onthouden should do the trick (maar is niet veilig voor de rest van je code…

Kijk eens naar [url=http://www.cutephp.com/]cutenews[/url] dit is een mini crm gebaseerd op PHP. Bruikbaar zonder enige kennis van PHP en maakt geen gebruik van een database. Meerdere gebruikers zijn mogelijk en de vormgeving kan vrij aangepast worden via templates.

een paar dagen later: lees nu pas dat je niet de beschikking over PHP hebt :mrgreen:

Ik weet niet of het ook mogelijk is dat die mensen het veranderen op hun computer via een programma dat daarvoor is gemaakt, als dat kan dan heb ik nog een idee. Het kost wel wat maar het werkt wel goed en makkelijk. Met het programma [b:6b1cf0f31e]Contribute[/b:6b1cf0f31e] van Macromedia kun je de mensen hun website zelf laten aanpassen, en met speciale Dreamweaver-tags die je dan in je pagina kunt zetten kun je aangeven wat de mensen wel en niet mogen veranderen, of in ieder geval een naam geven zodat ze weten wat ze moeten veranderen.

Meer info op: http://www.macromedia.com

Ja ik heb Dreamweaver MX, ja ik ken contribute, maar vind ik hiervoor niet geschikt (toch FTP en niet overal bereikbaar) en inderdaad, bij de hosting van XS4all kun je geen PHP gebruiken.

Kortom, de oplossing is nog niet naderbij gekomen. Heb ik weer…

Het blijft moeilijk denk ik zonder PHP, waarom zoek je niet gewoon een andere hosting? Een betaalde hosting bij bijv. [url=http://www.spymac.com]Spymac[/url] kost niet zo gigantisch veel, 7 dollar per maand(vind ik wel meevallen kwa prijs). Dan heb je genoeg webruimte, transfer, en je hebt PHP/MySQL en alle andere dingen die je nodig hebt voor een "moderne" site.

gewoon een paginatje in flash en dan de tekst linken vanuit een externe txt-file

op flashkit.com staan vast wel voorbeeldjes met webinterface om te editen

edit:
hier moet vast iets tussen zitten
http://www.flashkit.com/movies/Scripting/Using_External_Files/index.php

Er zijn ook diverse cms'en op basis van CGI. Ik weet overigens niet of xs4all CGI ondersteund. Zal wel niet. Wat je ook nog kan doen is bijvoorbeeld gebruik te maken van [url=http://www.blogger.com]blogger[/url] of de blogger van xs4all (die weet ik helaas niet te vinden).

Wellicht is dat wat, het is natuurlijk wel beperkter met Agenda, etc. En anders toch een andere hoster zoeken met PHP / MySQL ondersteuning. Er kan dan in 1 keer veel meer.