microfoon ibook

hallo mac'ers ik heb een ibook g3 enne daar zit een geintregeerde microfoon aan de rechterkant van het scherm. nu is mijn vraag met welk programma kan ik geluid opnemen van deze microfoon?

want tot nu toe heb ik hem alleen eens gebruikt voor spraakbesturing…

groeten,
kevin

Een gratis programma is bijvoorbeeld [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/17392]Audio Recorder[/url]. Er zijn er ongetwijveld meer; kijk een op [url]http://www.versiontracker.com[/url] en zoek op audio en record ofzo...

okeej bedankt ga even proberen en kijken

[quote:761cad5e79="html-junky"]hallo mac'ers ik heb een ibook g3 enne daar zit een geintregeerde microfoon aan de rechterkant van het scherm. nu is mijn vraag met welk programma kan ik geluid opnemen van deze microfoon?

want tot nu toe heb ik hem alleen eens gebruikt voor spraakbesturing…

groeten,
kevin[/quote:761cad5e79]

een externe mic eraan hangen scheelt wat gebrom van je ibook… mss een tip ?

jah maare die van mij doet het erg goed qua kwaliteit beter als die van me externe. maare ik meot wel een koptelefoon aansluiten anders gaat het piepen.

maare stel ik sluit een externe aan in welke poort moet hij dan in een ibook ik zie nergens een mic poort?

Dat moet via usb, helaas. Je kunt adaptertjes kopen die het geluid omzetten naar USB. Bijvoorbeeld de Griffin [url=http://www.griffintechnology.com/products/imic/]iMic[/url] (50 euro). Voordeel boven een interne poort is dat hij minder last zou kunnen hebben van interferentie van andere elektronica in de computer. Nadeel is dat het weer extra geld kost.

Was hier ook naar aan 't zoeken. Heb zelf het volgende gevonden voor een vrij lage prijs: iVoice Mini USB Microphone voor $8.95 van MacAlly.

http://www.academicsuperstore.com/market/marketdisp.html?PartNo=380879

Ook een vrij vage prijs, want ze zijn op andere plaatsten veel duurder (soms wel nieuwere modellen moet ik er bij zeggen).

Weet nog niet of dit gevalletje in Nederland verkocht wordt, daar ben ik nog naar aan het zoeken.