Mighty Mouse uit elkaar halen

Hoe haal ik die muis van een imac uit elkaar, het is er 1 met snoer. Scrol wieletje doet het slecht. Over een spijkerbroek heen halen werkt ook niet goed meer.

Het lijkt me geen slim plan om de muis uit elkaar te halen. Misschien met een saté-prikker beetje proberen erin te komen en het vuil eruit te krijgen.

Dit is wat Apple zegt over het schoonmaken van je muis: [url=http://support.apple.com/kb/HT1537]How to clean your Mighty Mouse [/url] (met filmpje)

Eventueel is hier nog een [url=http://web.mac.com/karelgil/MacWebSite/MightyMouse.html]How to open your MightMouse[/url]

Gewoon... met het balletje hard over een vel papier rollen...

Zoekfunctie gebruiken en.... een heleboel topics zul je hierover vinden.

[quote:d6c457ad18="josebo9"]Het lijkt me geen slim plan om de muis uit elkaar te halen. Misschien met een saté-prikker beetje proberen erin te komen en het vuil eruit te krijgen.[/quote:d6c457ad18]

waarom niet?

Beetje voorzichtig doen en het is geen probleem.:lol:

Met een sateprikker zal je niet lukken. De ‘sensoren’ waar het balletje langs rolt zijn naar alle waarschijnlijkheid vies en daar kom je niet bij met je prikkertje.

en ja, ik heb mijn muis meerdere keren uitelkaar gehaald. :stuck_out_tongue:

[quote:d40c9232fc="sanne's studio"]Eventueel is hier nog een [url=http://web.mac.com/karelgil/MacWebSite/MightyMouse.html]How to open your MightMouse[/url][/quote:d40c9232fc] Bedankt, wel dikke ellende het in en uit elkaar halen, maar het was duidelijk wel nodig.

[quote:9568ba880f="Zerk"]Gewoon... met het balletje hard over een vel papier rollen...[/quote:9568ba880f] Kleine aanvulling: een vochtig vel papier. Werkt prima.

Vochtig door gebruik van een alcoholsoort (aceton, ethanol etc.)

[quote:33b750a56a="sven-"]Vochtig door gebruik van een alcoholsoort (aceton, ethanol etc.)[/quote:33b750a56a]

Geen whiskey? :frowning:

[quote:e9e37acbf3="Yachtbrochure"][quote:e9e37acbf3="sven-"]Vochtig door gebruik van een alcoholsoort (aceton, ethanol etc.)[/quote:e9e37acbf3]

Geen whiskey? :-([/quote:e9e37acbf3]

zonde van de whiskey :wink:

Als jullie me niet willen geloven wil ik wel even een foto plaatsen van de smerigheid binnen in de muis bij het wieltje.

Plaats zo'n foto gerust, maar volgens mij zegt niemand hier jou niet te geloven hoor...

Niet letterlijk nee, wel een hoop onzin adviezen, met aceton zou ik overigens helemaal niet aan de gang gaan, lost vrij veel soorten plastic op namelijk. Als ik vraag hoe ik hem open maak vraag ik niet hoe ik de buitenkant moet schoonmaken.

Niet, heb ik altijd begrepen. Dan moet je 'm met een hoop gelijm weer in elkaar zetten.

klote mm

[quote:faaeb3b607="ener"]Niet letterlijk nee, wel een hoop onzin adviezen, met aceton zou ik overigens helemaal niet aan de gang gaan, lost vrij veel soorten plastic op namelijk. Als ik vraag hoe ik hem open maak vraag ik niet hoe ik de buitenkant moet schoonmaken.[/quote:faaeb3b607] Ik heb niet echt gekeken naar andermans adviezen maar mijn opmerking over het rollen over een vochtig (door ethanol bijv.) stuk papier was in ieder geval serieus bedoeld. Hoe je erbij komt dat het plastic dan oplost weet ik niet.

[quote:694e591501="sven-"]Vochtig door gebruik van een alcoholsoort (aceton, ethanol etc.)[/quote:694e591501] Je noemt hier ook aceton, en dat lost veel soorten plastic op. Bij mn begin post gaf ik aan dat over een spijkerbroek heen rollen niet meer werkte. [img:694e591501]http://forum.onemorething.nl/album_page.php?pic_id=22076[/img:694e591501] Op de miniscule asjes van de 4 magneet wieltjes zat ook viezigheid waardoor ze niet meer goed konden rollen.

Thx! Voor de tips hier. Mijn machtige muis met draad was weigerde al meer dan een jaar naar beneden te scrollen en ik had geen zin om 'm uit elkaar te halen. Ja, inderdaad, te lui, goed geraden. Maar even flink hard met het balletje over een vel papier heen en weer halen en warempel, hij doet het weer! En ja, zo lui dat ik ook niet eerder de moeite had genomen dit eerder te vinden op het net........