Mijn dock is vol kan dock clusteren?

Mijn dock is vol! is er een rubriceringsmogelijkheid vanuit 'Dock' om bepaalde progs te clusteren?

Ik vraag me af waar jij je Dock voor gebruikt.

Ander alternatief is een launcher. Persoonlijk vind ik [url=http://quicksilver.blacktree.com]Quicksilver[/url] de beste. Een beetje vergelijkbaar met spotlight, maar dan beter.

Is dat een active/active cluster, of een active/passive? En is het HA of gewoon service failover? Alhoewel een LB oplossing ook mooi is.

Ergo… praat eens wat meer nederlands?

Je kan vanuit de Finder mappen naar de dock slepen (tussen de prullenbak en het scheidingslijntje in). Als je in zo'n map aliases plaatst naar programma's en documenten kan je je dock een stuk kleiner houden. Door rechts te klikken of te CTRL-klikken opent zich vanuit zo'n map een menu.

Maar nog handiger is het natuurlijk om alleen de meest gebruikte programma’s in de dock te plaatsen, en voor de rest gewoon Spotlight of de Finder ofzo te gebruiken. Er zijn ook een heleboel kleine programmaatjes beschikbaar die de Dock geheel of gedeeltelijk vervangen.

1) Plaats je applicatiefolder in de dock > CTRL+klik > popup van al je programma's! ... of 2) Download Himmelbar > errug handig en snel en flexibel > [url]http://www.macupdate.com/info.php/id/13059[/url] > en gratis!

Doe zoals veel mensen (ik ook) : zet alleen die die je het meeste gebruikt in je dock, en zet aan de rechterkant van je dock een alias naar de applications folder (vanuit een finder venster de map applications naar daar slepen) , en dan heb je ze meteen allemaal.

Edit : Joop was me voor…

[quote:31ca43337f="Joop Vos"]1) Plaats je applicatiefolder in de dock > CTRL+klik > popup van al je programma's! ... of 2) Download Himmelbar > errug handig en snel en flexibel > [url]http://www.macupdate.com/info.php/id/13059[/url] > en gratis![/quote:31ca43337f]

Ik vond Himmelbar ook heel handig gedurende een half jaar, maar erg snel was het niet echt. Het duurde ongeveer een minuut na het opstarten van OSX voordat het ‘wolkje’ ook volledig gebruiksklaar was. Ook had het, bij mij althans, 60 MB en meer nodig aan Ramgeheugen.

Ik heb dus ook een mapje in mijn dock staan met daarin de aliassen en de Himmelbar is weg. Mijn Powerbookje start nu veel sneller op (PB G4 1,5 Ghz met 1GB Ram)

ik gebruik het programma [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/16689]TigerLaunch[/url]

[url=http://www.obdev.at]LaunchBar[/url] doet je de dock vergeten. Het is een soort Spotlight avant la lettre die je met een enkele toetscombi en een paar letters de gezochte app (of andere zaken) doet vinden.

Net als een volle woonkamer. Tijd voor een lenteschoonmaak!

DockExtender is ook zeer aan te raden. Dit creert een icon in je dock, en als je daarop klikt komt er een lijst met apps die je er zelf in kunt leggen.. zeer fijn! kan er niet zonder werken. probleem is wel als je bijv. een foto in photoshop wil leggen.. dat je hem eerst moet openen.. want je kan hem er dan niet inslepen.. maar verder top programmetje!

Of [url=http://softbend.free.fr/himmelbar/]Himmelbar[/url] gebruiken? :)

Quicksilver!

http://quicksilver.blacktree.com/

Fantastisch!

[quote:4a5b941fbe="prupert"]Quicksilver!

http://quicksilver.blacktree.com/

Fantastisch![/quote:4a5b941fbe]
Zier er raar uit. Screenshots zijn wel mooi. Kan niet direct zien wat het doet. Jammer dat de site niet duidelijker is. Nu geen tijd om er dieper op in te gaan. 'k Heb het wel gebookmarked.

ik heb een stel folders rechts in de dock gehangen, elk met hun eigen icon. Bureau geeft een stel bureauprogrammaatjes (calculator, kladblok, iCal, Address Book e.d.), Documenten heeft belangrijke stukken, Applicaties moge duidelijk zijn, Projecten geeft de projecten waar ik aan werk, enz. Links van de scheidingsbalk staan o.a. mijn webbrowser en mail; die programma's wil ik direct kunnen benaderen.

Dock werkt wat dit betreft heel goed als launcher. Een minpuntje is dat ik geen documenten en zo direct deze mappen in kan slepen; dat ze niet automatisch openspringen, iig.

Whymme

Hé, Tigerlaunch ziet er gelijk uit als Himmelbar ... is er verschil? In CPU gebruik misschien!

Wat ik heb gedaan een mapje aangemaakt en daar in alias van alle programma's onderverdeelt in categorieën (andere mapjes) die ik vaak gebruik en die map in dock gezet, rechter muis knop en alle programma's zo beschikbaar.

dank jullie wel voor deze storm van reacties, ik ga zodirect alles doorspitten!