Mijn filmpje speelt niet af, wat doe ik fout?

Sinds korte tijd ben ik bezig met het webgebeuren en er gaat een wereld voor me open :)

Na wat research gedaan te hebben, ben ik er achter gekomen hoe ik een filmpje op een site kan plaatsen. Zolang ik de boel preview lijkt alles te werken, maar als ik het upload niet meer. Verder geeft mijn html-editor aan dat ‘embed’ niet door het W3C is goedgekeurd (het is een xhtml 1.0 transitional pagina): hoe ga ik hier mee om en welke functie bezit ‘embed’ icm mijn filmpje?

[code:1:70cf1153ca]
<object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" width="320"
height="255" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab">
<param name="src" value="movies/dojo.mov" />
<param name="autoplay" value="false" />
<param name="controller" value="true" />
<param name="loop" value="false" />
<embed src="movies/dojo.mov" width="320" height="255" autoplay="false"
controller="true" loop="false"
pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download" />
</object>
[/code:1:70cf1153ca]

Verder ben ik nieuwsgierig wat de code (classid=“clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B”)doet.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn filmpje afgespeeld kan worden?

Alvast bedankt!

heb je 16 pixels in de hoogte toegevoegd voor de controller? Want daar zullen ze op play moeten drukken, want autoplay staat uit in je code.

en de xHTML: http://realdev1.realise.com/rossa/rendertest/quicktime.html

Ja, die pixels zitten erbij..

Ik zie een ‘gebroken’ quick time icoontje wanneer de betreffend pagina opent.

heb je een link? Het enige wat wellicht fout is is dat je film: - of er niet staat - of niet in een map movies staat (of een verkeerde naam)

Dat had ik gelijk moeten doen :)

http://dhost.info/bananas/

dit werkt niet: http://dhost.info/bananas/movies/dojo.mov Dus je filmpje staat er niet, of de naam is verkeerd. Let er op dat de <param name="src" value="movies/dojo.mov" /> en <embed src="movies/dojo.mov" .... relatief zijn tov het html bestand http://dhost.info/bananas/dojopage.htm

Als je filpmje in
http://dhost.info/movies/
staat moet je /movies/dojo.mov meegeven

wview... :)

Wat betekent ‘relatief’ tov…

En die ene slash maakt het verschil? dus: <param name=“src” value="[b:76fdb7b617]/[/b:76fdb7b617]movies/dojo.mov" />

je link klopt niet je filmpje heet Dojo.mov geen dojo

daarom werkt deze link niet

deze link zal veel beter werken
http://dhost.info/bananas/movies/Dojo.mov

Dus gewoon je naam van je filmpje even veranderen in dojo.mov

Let op internet is hoofdletter gevoelig

en hier de juiste script als je de naam niet veranderd van je filmpje

[code:1:6e49e80464]<object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" width="320"
height="255" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab">
<param name="src" value="movies/Dojo.mov" />
<param name="autoplay" value="false" />
<param name="controller" value="true" />
<param name="loop" value="false" />
<embed src="movies/Dojo.mov" width="320" height="255" autoplay="false"
controller="true" loop="false"
pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download" />
</object>
[/code:1:6e49e80464]

Dat met de hoofdletter, dat deed het em :D Nu speelt het filmpje gewoon af!

Maar… wanneer ik die pagina laat valideren, dan geeft de W3C markup validator 8 foutmeldingen. Deze fouten zitten alle binnen de tag ‘embed’.

Hoe krijg ik deze pagina gevalideerd?

Ik weet niet waarom je het wilt dat hij geen fout melding meer geeft op http://validator.w3.org/ alles is goed in je script er is niks mis mee het is echt iets wat je helemaal gek maakt valt me op.

als je de foutmeldingen eruit wilt halen moet je maar met de lege spaties gaan spelen als je de meeste weg haalt dan zal je zien dat je foutmeldingen steeds minder worden.

Maar laat je niet gek maken door iets wat steeds zegt dat er een fout in zit als alles echt goed is