Mijn LAPTOPscherm doet het niet [acer-haters houd je in]

Hoi,

Mijn laptopscherm doet gek. Ik heb een vermoeden waar het aan ligt.
Het is een Acer Aspire 3633 WLMI, met Windows XP Home Edition & [b:a335d15988]Mac OS 10.4[/b:a335d15988]

Als ik mijn scherm gewoon open heb, zie ik strepen, en freezed het beeld terwijl ik wel gewoon met mijn muis kan bewegen.
Het lijkt een beetje op dit fenomeen.

Ik heb dit dus ook, maar wanneer ik mijn scherm in een iets ander positie doe (klinkt gek: maar linkerkant iets naar voren druk, en rechterkant iets naar achteren doet tie ut perfect. Dit is alleen niet echt bevordelijk voor mijn werkhouding:P)

Ik heb de casing rond de LCD paneel er eens af gehaald en weet waarschijnlijk waar het aan ligt.

En dit is het kabeltje die achter in’t midden in de LCD gaat, aangezien als ik achter op de casing druk (tegen dat LCD-kabeltje aan) dan begint het scherm het goed te doen of begint anders te knipperen.

Weet iemand of ik zo’n kabeltje kan vervangen, waar ik zo’n kabeltje koop of een andere oplossing!?

Dan ben ik toch benieuwd hoe je MacosX op je windows-pc zet... Oh, mag niet op dit forum, toch? :grrr:

Bij het noemen van je Acer, heb je waarschijnlijk dit topic om zeep geholpen !

De enige oplossing: gooi die Acer weg en koop een MacBook. ;-)

Inderdaad, zal wel weer zo'n stom slotje op komen. :(

[quote:aeae2d3b07="iJeroen"]Inderdaad, zal wel weer zo'n stom slotje op komen. :([/quote:aeae2d3b07]

duh… het is een macforum… vreemd als we dan toch allerlei problemen met hardware van andere computerfabrikanten gaan bespreken…

[quote:8cd328205e="PascalPas"][quote:8cd328205e="iJeroen"]Inderdaad, zal wel weer zo'n stom slotje op komen. :([/quote:8cd328205e]

duh… het is een macforum… vreemd als we dan toch allerlei problemen met hardware van andere computerfabrikanten gaan bespreken…[/quote:8cd328205e]
Toch vind ik dat er een stukje op het forum moet komen waarin we dit soort onderwerpen gewoon mogen bespreken zonder meteen een slotje te krijgen. Niet iedereen heeft genoeg geld voor een 24" alu iMac, maar nog wel een snelle Windows - pc op zolder staan… Maargoed, even terug naar het onderwerp van het topic, zolang het nog kan…

Volgens de 'Regels en Statuten (Anton Geesink)' mag het dus niet.

http://tweakers.net/

ik heb een audi en die hapert bij het optrekken :P zit ik op dit forum goed er zit namelijk een apple sticker op de achterklep :wink:

[quote:02232ee684="iJeroen"]Toch vind ik dat er een stukje op het forum moet komen waarin we dit soort onderwerpen gewoon mogen bespreken zonder meteen een slotje te krijgen.[/quote:02232ee684]

Tuurlijk, die plek is er:

Plek voor alle off-topic onderwerpen.
Gratis vers sappig appeltje bij binnenkomst.

[quote:249a8196c7="iJeroen"]Toch vind ik dat er een stukje op het forum moet komen waarin we dit soort onderwerpen gewoon mogen bespreken zonder meteen een slotje te krijgen. Niet iedereen heeft genoeg geld voor een 24" alu iMac, maar nog wel een snelle Windows - pc op zolder staan[/quote:249a8196c7] Dan kom je hier toch lekker niet? Ja sorry hoor, maar dit is een Apple forum, waar je komt als je iets te vragen hebt over je Mac (of andere Apple producten) en waar je als Applegebruiker kunt blijven hangen voor de lol. Ik ga toch ook niet op een Audi forum vragen lopen stellen over een oude Renault en vervolgens als excuus erbij "ja ik heb geen geld voor een Audi". Nee, in plaats daarvan ga je gewoon naar het "oude Renault forum" o.i.d.

'Ik weet dat u Audi's verkoopt, maar wat adviseert u nu echt ?'.

WC-eend.

@iJoost

Dat heeft GeenStijl ook een keer met succes gedaan…

Wij van Acer adviseren Mac OS X...... :?

Mensen, er kan toch ook gewoon gereageerd worden?

Voor zover ik weet kan het kabeltje niet vervangen worden en is eigenlijk de enige oplossing een reparatie door Acer of een reparatie door een specialist. Buiten de garantie gaat je dat waarschijnlijk tussen de 150 en 300 euro kosten.

Echter: een kennis van mij had een vergelijkbaar probleem binnen de garantie en Acer zei netjes: dat valt niet binnen de garantie. Dan kan je via consumentenrecht af gaan dwingen maar daar moet je ook zin in hebben. Hij was uiteindelijk 250 euro kwijt voor een beeldschermreparatie.

Ach man, als jullie willen reageren om het feit dat er een 'windows' topic in de lounge staat, moeten jullie dat maar [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=134154&postdays=0&postorder=asc&start=0]hier[/url] doen. Ruben die vraagt gewoon hulp over zijn Acer laptop en vraagt niet om een hele discussie mac vs windows.

@sjurkie: bedankt voor je reactie. Dus zo'n kabeltje kun je niet vervangen? De laptop is te oud om nog voor garantie in aanmerking te komen.

Tenzij er nog iemand een oplossing heeft, is het een verloren zaak denk ik. De laptop is een dure reparatie niet meer waard.

Je kan het proberen bij Acer door ze even te bellen, maar ik weet uit ervaring dat Acer erg duidelijk is wat betreft garantie: periode voorbij, regel het zelf maar. Maar wieweet geven ze toch een tip / aanwijzing hoe het kabeltje te vervangen is.

Als druk op het kabeltje helpt kan je proberen druk op de kabel te houden door iets klem tussen de kabel en het casco van het laptop te houden.