Mijn mac start niet meer

Hallo allemaal, Ik gebruik al een tijdje een macbook(nieuwste versie) en ik heb er echt heel weinig verstand van. Ik had hem 2 uur geleden aangezet en ik ging even naar beneden om wat piano spelen. Toen ik weer naar boven ging kon ik alleen maar het muisje bewegen en voor de rest reageerde niks meer van het systeem(Ik kon het muisje alleen maar bewegen, DUS ZELFS NIET KLIKKEN). Daarna heb ik het met behulp van start knop uitgezet en weer geprobeert aan te zetten. Helaas krijg ik alleen maar een wit/lichtblauwe scherm. Als ik ongeveer drie minuten wacht krijg ik zo'n vraagteken te zien. Ik heb heel veel belangrijke bestanden en omdat ik dacht dat ik met macintosch geen crashs kan verwachten heb ik er geen backup van(ja ik weet HEEL DOM VAN MIJ). Heeft iemand dit ooit meegemaakt of heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn. Ik hoor het wel van jullie, Thanks alot, :sealed:

Hij kan de harde schijf niet vinden. Opstarten met option (alt) toets ingedrukt en kijken welke schijven er in beeld komen. Het duurt even voordat je een schijf kan kiezen. Kies je opstartschijf. Als je Mac opgestart is, ga je naar systeemvoorkeuren en klik je op opstartschijf. Hier controleer je op de schijf goed staat ingesteld. Als dit allemaal niet werkt, start je op vanaf je installatie-cd (c toets ingedrukt houden totdat ie van cd opstart) en kies je in de menu's boven Schijfhulpprogramma. Zoek naar de functie herstel volume en laat 'm de boel repareren. Een Mac is ook maar een computer en hij kan wel degelijk crashen! Mijn ervaring is dat het allemaal stukken stabieler is dan met Windows, maar das mijn ervaring. Macs zijn iig niet perfect en je moet dus ALTIJD een backup maken. Succes!

Zo te lezen denk ik dat het opstartsysteem niet wordt gevonden of dat het mogelijk is beschadigd. Probeer eens op te starten, met de shift-toets ingedrukt (safe boot mode).

Hier wat links met info:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107393
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107392
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106464#symp4