Mijn voorliefde voor Apple is verdwenen

Ik was een trouwe Apple fan sinds 1993. (In 20 jaar kocht ik meer dan 15 Macs.) Maar nu niet meer. Dit bedrijf vertikt het van regelmatig nieuwe computers op de markt te brengen.
@iMac 527 dagen sinds de laatste release.
@MacMini 888 dagen sinds de laatste release.
@macPro 1190 dagen sinds de laatste release, die dan nog op niets trok.
Totaal onaanvaardbaar. (n)
Ze zijn alleen nog geïnteresseerd in de Apple Watch, de iPad and de iPhone.
Het laatste besturingssysteem MacOsSierra is niet compatibel met heel wat software dat ik gebruik. Vroeger was dat niet het geval.
En nu slaan ze hun prijzen voor reparaties en service nog maar eens op.
Ik heb nog steeds mijn goede oude MacPro tower van 2009 die ik heb opgefokt tot een 5,1 met een 3,3 GHz 6core en SSD’s.
Ik hou mij hart vast als deze machine het begeeft.
De nieuwe MacPro is nooit een waardige opvolger geweest.
Mijn voorliefde voor Apple is verdwenen.
:twisted: (n)

Eens. Vertaal het in Engels en klaag bij Apple.com.
Zeg dat veel gebruikers achter je gedachte staan. Succes.

een goed verhaal voor Twitter en Facebook :slight_smile:

of dat Apple ècht bereikt, geen idee.

Je hebt helemaal gelijk wat de Macs betreft. Erger vind ik nog de laatste serie nieuwe MacBooks, waarbij alle aansluitingen die je nodig hebt én regelmatig gebruikt zomaar zijn verdwenen en vervangen door USB-C. Ik vind dat geen gerichtheid op de toekomst, zoals Apple dat zelf noemt, maar het negeren van de wensen van de klanten. Ook de Touch-Bar lijkt me een ding van niks. Het kan volgens mij niks dat je niet op een andere manier ook kunt doen. De prijzen zijn intussen huizenhoog gestegen. Veel mensen die ik ken hebben daarna nog even snel een model 2015 MacBook 13" of 15" gekocht, waar alles nog op zit: de benodigde aansluitingen en de MagSafe - een uitermate handige vinding die Apple nooit had moeten laten vallen. Prima MacBooks voor een veel schappelijker prijs. En je verspert een vermogen aan kabeltjes en adaptertjes uit…!

Wat de desktop Macs betreft: Tim Cook heeft beloofd de iMacs niet te zullen vergeten en heeft gezegd dat er fantastische iMacs aankomen. Dat is nogal wat om zoiets te zeggen. Nog even afwachten dus of hij zijn woorden waarmaakt. Dan zou dat toch wel dit jaar moeten gebeuren!

Tuurlijk Apple is keihard bezig met social media. Reclames gaan ook van de buis en je zult zien dat ze veel meer reclame gaan maken op Twitter, Facebook en YouTube.

Al is het allemaal niet zo dramatisch als dat het lijkt/voelt. Specs van computers zijn door de komst van SSD/Flash geheugen natuurlijk ook te verwaarlozen jaar over jaar. Vergeet niet dat computer-land ook te maken heeft gehad met tijden dat mensen minder computers kochten. Apple heeft zich wel kunnen redden maar tijden dat je elke 365 dagen een nieuwe versie gaat maken zijn wel voorbij. Mensen doen steeds langer met computers, je ziet hier mensen hangen met 2010-2012 machine en dan gewoon aangeven dat deze machines nog voldoen. Vooral omdat ze er zelf een SSD in hebben gelegd. Voor wie moet Apple dan elk jaar een nieuwe iMac maken als wij verwachten er 7 of 8 jaar mee te doen.

En nee ik ga niet goedpraten wat de upgrade-tijden op dit moment zijn van de iMac en Mac min, zeker omdat er in die machines nog steeds een standaard HD zit. Dat is gewoon crimineel en oplichting om je klanten in 2017 extra te laten betalen voor SSD kwaliteit. Ook de afgelopen MacBook Pro heeft veel te lang geduurd. De Mac Pro kan mij niet zo veel schelen en ik verwacht ook niet dat ze daar mee verder gaan. Geen probleem verder om die sector af te stoten maar laat het deze mensen dan wel netjes weten. Nu heb je van die maffe liefhebbers die zullen uitsterven als dinosaurussen wanneer Apple geen nieuwe Mac Pro maakt omdat ze nooit uit zichzelf de weg naar alternatieve oplossingen zullen vinden. Als Apple het hen niet geeft dan vreten ze het niet.

[quote=SvS url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mijn-voorliefde-voor-apple-is-verdwenen/#post-3048054 time=1490260129]Eens. Vertaal het in Engels en klaag bij Apple.com.
Zeg dat veel gebruikers achter je gedachte staan. Succes. [/quote]

Ik heb het geprobeerd en mijn post werd geweigerd. Dat zegt genoeg over Apple. (n)

Helemaal eens met bovenstaande reacties. En ja, Macs doen tegenwoordig ook langer mee, uitzonderingen daarbuiten gelaten. Maar ze moeten de gebruikers ‘vasthouden’. En betreft de quote van MacAanZee die ik even wil aanhalen: Tim Cook roept wel vaker AMAZING!, iets te vaak naar mijn idee zelfs.

Het is pas amazing als ze àlle Macs dit jaar nog stevig upgraden en tegen normale prijzen te koop aanbieden!

[quote=Mac Hammer Fan url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mijn-voorliefde-voor-apple-is-verdwenen/#post-3048100 time=1490265246][quote=SvS url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mijn-voorliefde-voor-apple-is-verdwenen/#post-3048054 time=1490260129]Eens. Vertaal het in Engels en klaag bij Apple.com.
Zeg dat veel gebruikers achter je gedachte staan. Succes. [/quote]

Ik heb het geprobeerd en mijn post werd geweigerd. Dat zegt genoeg over Apple. (n)[/quote]

Pff… Dan maar social media op, desnoods anonieme account aanmaken.

[quote=Mac Hammer Fan url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mijn-voorliefde-voor-apple-is-verdwenen/#post-3048100 time=1490265246][quote=SvS url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mijn-voorliefde-voor-apple-is-verdwenen/#post-3048054 time=1490260129]Eens. Vertaal het in Engels en klaag bij Apple.com.
Zeg dat veel gebruikers achter je gedachte staan. Succes. [/quote]

Ik heb het geprobeerd en mijn post werd geweigerd. Dat zegt genoeg over Apple. (n)[/quote]

Waar heb je het proberen te posten?

op de apple support communities

@Shmoo: “Reclames gaan ook van de buis…” Heb je ooit in Nederland een reclamespotje van Apple op de buis gezien dan?

Dat is voor Apple gebruikers, Apple zelf leest dat niet. Je kunt het beter hier posten: http://www.apple.com/feedback/

Succes ermee!

Zeker, zo nu en dan was er een iPhone reclame te zien op tv. Volgens mij de iPhone 4s (via KPN dacht ik) en de 6 of 6s via Apple zelf. Maar goed, dan moet je natuurlijk niet die linkse hobby kijken :stuck_out_tongue: je moet wel naar kwaliteit tv kijken op RTL en SBS6 om dit te zien want ze zoeken natuurlijk wel hun doelgroep uit. :slight_smile:

SBS en RTL kwaliteit? Bagger tv!

O, was cynisch bedoeld, ha,ha.

Dat is voor Apple gebruikers, Apple zelf leest dat niet. Je kunt het beter hier posten: http://www.apple.com/feedback/

Succes ermee![/quote]

Dan kom ik automatisch bij https://discussions.apple.com/welcome (de apple communities) waar het niet lukte.

@Shmoo: spotjes van providers die zelf adverteren met abonnementen met iPhones zijn natuurlijk geen spotjes van Apple zelf.
Ik kijk veel kanalen, zowel publieke als commerciële, maar heb nog helemaal nooit een TV-spotje van Apple zelf gezien. Ook nooit een radio commercial gehoord. Ook nooit advertenties in kranten of tijdschriften gezien van Apple, behalve dan in een tijdschrift puur over Apple producten. Ook op billboards of buitenreclame vrijwel nooit. Eén campagne heb ik ooit gezien: reclamepostertjes van Apple voor de G3 iMac, die met al die kleurtjes, in 1998 of zo, bij bushaltes. That’s all. Als Apple wat meer aan reclame zou doen, in plaats van alleen meeliften op de reclame van providers en winkels, dan zouden ze een veel groter marktaandeel kunnen halen.

Dat is voor Apple gebruikers, Apple zelf leest dat niet. Je kunt het beter hier posten: http://www.apple.com/feedback/

Succes ermee![/quote]

Dan kom ik automatisch bij https://discussions.apple.com/welcome (de apple communities) waar het niet lukte.[/quote]

Oh, dan weet ik het niet. Je kunt ook een mailtje sturen naar Tim Cook: tcook@apple.com

[quote=MacAanZee url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mijn-voorliefde-voor-apple-is-verdwenen/#post-3048137 time=1490271259]@Shmoo: spotjes van providers die zelf adverteren met abonnementen met iPhones zijn natuurlijk geen spotjes van Apple zelf.
Ik kijk veel kanalen, zowel publieke als commerciële, maar heb nog helemaal nooit een TV-spotje van Apple zelf gezien. Ook nooit een radio commercial gehoord. Ook nooit advertenties in kranten of tijdschriften gezien van Apple, behalve dan in een tijdschrift puur over Apple producten. Ook op billboards of buitenreclame vrijwel nooit. Eén campagne heb ik ooit gezien: reclamepostertjes van Apple voor de G3 iMac, die met al die kleurtjes, in 1998 of zo, bij bushaltes. That’s all. Als Apple wat meer aan reclame zou doen, in plaats van alleen meeliften op de reclame van providers en winkels, dan zouden ze een veel groter marktaandeel kunnen halen. [/quote]

En Think Different campagne dan?
Ik herinner me posters met grootheden als Lennon, Einstein, Picasso erop.