Mini CD vast. (Hij is er weer uit)

zit nu lekker in amerika en probeer mijn card reader te installeren op mijn macbook d.m.v. een installatie cd. deze cd is kleiner dan een normale cd (weet de precieze benaming niet) maar nu pakt hij het cdtje niet en heb ik hem er per ongeluk zo ver ingedaan dat ik hem er niet meer uit kan krijgen. dus... het cdtje zit nu nog in mijn macbook, maar hij kan hem niet laden....wat te doen?? op de kop houden wil niet ;)...er kan geen andere cd bij (ook logisch) en hij wil hem ook niet uitwerpen.

Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd? Sinds wanneer moeten cardreaders trouwens geinstalleerd worden, die cdtjes heb ik altijd gewoon weggeknikkerd.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=58641

Ik hoop dat je 'm er met twee creditcards of een pincet uit kan krijgen, maar ben bang dat je ‘fucked’ bent. Valt ook niet onder de garantie. Sonde.

En anders met een iFixit guide aan de gang en dan kun je de drive openmaken. Is mij ook gelukt toen een cd van normaal formaat er helemaal niet meer uit wilde.

het stond bij het installatie proces aangegeven... maar tis opgelost, uiteindelijk toch de cd eruit gekregen en gelijk weg geknikkerd. idd de card reader doet het automatisch op een usb poort. in ieder geval bedankt voor je opbouwende kritiek ;)

Lekkere titel (=opgelost). Als we dat maar niet allemaal gaan doen he?

Graag in het vervolg duidelijke titels. Dit is nietszeggend. Ik pas hem even aan.

De nieuwe titel is wel erg tendentieus, beter zou zijn "Mini CD vast in drive [opgelost]". Dit zou ook het zoeken door anderen helpen.

Bovendien zou het voor anderen met een vergelijkbaar probleem handig zijn als je aangaf hoe je de CD eruit hebt gekregen…

Ik heb hem aangepast. :wink: Mag wel ff prikkelen he? Maar even serieus... ik zou het niet eems durven een minicd in m'n Macbook duwen.

Ach ja iedereen steekt wel ergens iets in wat niet hoort... :evil:

Nog even een tipje voor als een CD niet uit een drive wil (weet niet of dit ook bij mini CD’s werkt en ga het ook niet testen):

In het Terminal programma typ in:

drutil tray open

of:

drutil eject

Anders een herstart met de muisknop ingedrukt

Als een minicd achter de opnemer is gedrukt registreert de Mac ook niet dat hij erin zit. Wordt het een puur hardwarematig probleem. Peuteren of sleutelen dus...... :wink:

Kwam net toevallig dit [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=58641-n]Apple artikel[/url] tegen dat handelt over het gebruik van verschillende CD formaten

[quote:106afe3f99="Stadsman"]Kwam net toevallig dit [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=58641-n]Apple artikel[/url] tegen dat handelt over het gebruik van verschillende CD formaten[/quote:106afe3f99]Toevallig ergens boven in dit topic?

LOL..... :wink: Ik las in eerste instantie het bericht heel anders. Dacht dat het een mini betrof met een cd die er vast inzat......

[quote:9d4aaabdd2="Nietzman"][quote:9d4aaabdd2="Stadsman"]Kwam net toevallig dit [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=58641-n]Apple artikel[/url] tegen dat handelt over het gebruik van verschillende CD formaten[/quote:9d4aaabdd2]Toevallig ergens boven in dit topic?[/quote:9d4aaabdd2]

Oeps - niet eens gezien :mrgreen:

sorry dat ik topic titel op die manier had aangepast, wilde alleen aangeven dat ik ontzettend blij was dat het ding eruit was. hoe heb ik dat gedaan? macbook uit en rustig schudden totdat ik een klein stukje zag en dan inderdaad peuteren.

in ieder geval doe ik zoiets natuurlijk nooit meer, ik moet wat meer vertrouwen hebben in mijn macbook en dat soort cdtjes er in ieder geval niet meer instoppen :wink:

thnx anyway voor alle tips