Mobiel internet voor korte tijd

Hallo allemaal,

Deze zomer ga ik met een groep vrienden twee weken op vakantie naar een huis in Zeeland. Nu wil ik m'n iMac meenemen en op de één of andere manier internet zien te regelen.

Eerst dacht ik aan tetheren vanaf een Blackberry of iPhone, maar is dit stabiel en bovenal: snel??

Ik kan ook een prepaid of abonnement mobiel internet afsluiten. Welk netwerk is volgens jullie ervaringen het stabielst en snelst? Wil het liefst namelijk zo snel mogelijk internet.

Alvast bedankt voor reacties,
Kees

Ik heb vorig jaar een dongle (=usbstick met pre-paid simkaart) van Vodafone gekocht. Voor gebruik in jachthavens. Werkt prima. In alle havens rondom het IJsselmeer goede snelheid.
Volgens [url=https://www.vodafone.nl/shop/telefoon/prepaid/cat16170015/prepaid-mobiel-internet/cat10990004/usb-modem-voor-prepaid-mobiel-internet-wit/sku51060047/]Vodafone site[/url] kost dat nu 39,99 euro. En als je je aanmeldt krijg je 400Mb gratis.

Of bij de Albert Heijn, kun je ook een dongeltje kopen met prepaid tegoed. Kost daar 30 euro.

Zit inderdaad op USB-sticks te zoeken bij Vodafone, KPN enz. Hoeveel GB zouden wij in twee weken gebruiken, denken jullie? Er zal zo'n 4 a 5 uur per dag worden gebrowst (zal vooral twitter, facebook, nieuws zijn) en denk dat er ook vrij muziek zal worden gestreamd via YouTube enz.

Dan nog iets: ik heb ook een iPod Touch. Als de Dongel eenmaal in m'n mac zit, kan m'n iPod dan ook verbinding maken? Kan ik uberhaupt verbinding krijgen via een dongle op m'n iPod?

Je kunt met je Imac internet delen. Of dat ook met een iPod kan, weet ik niet. Wellicht weet iemand anders op dit forum hier meer over. Misschien een nieuw topic aanmaken.

Of een mifi kopen, al is het wel een dure optie omdat je het hebt over " korte tijd internet"
https://www.mifiwinkel.nl/mifi-routers/?gclid=CIfrsaDC4KkCFcWDDgoddCwEaQ

http://www.frankwatching.com/archive/2010/02/08/mifi-een-wifi-hotspot-in-je-broekzak/

5 apparaten kunnen hiermee draadloos met internet verbonden worden.