Mohaa No CD WTF?

Hey Adriaan,

[b:ce1da3861c]Gaming op de Mac. Alles over spellen, cheats, hacks, enzovoorts en allemaal voor de Mac.[/b:ce1da3861c]

Das wat er staat, en er staat ook het woordje hacks bij. En waarom geen cd hack kunnen krijgen als ik iedere keer die verdomde cd erin moet proppen wil ik het spel spelen? Hoeft geloof ik niet illegaal te zijn?

:?

Er is een NO CD truuk voor mohaa maar da's stout!

Op http://jump.to/macmohaa vind je alles over Mohaa op de Mac, behalve natuurlijk de stoute NO CD truuk.

wat wellicht werkt is een .dmg image maken van jouw CD en bewaren op de HD. wanneer je het spel wil spelen, mount je de image. zo hoef je de CD er niet elke keer in te stoppen en werkt het misschien zelfs sneller omdat onderdelen van de HD worden opgehaald.

Je kunt toch gewoon de CD-rom erin doen. Kwestie van 2 stappen naar de CD-roms.....Even de goede zoeken, rechtboven op m'n toetsenbord de knop indrukken CD-rom d'r in klaar..Ik zie je probleem niet? Ik vind het ronduit belachelijk dat je te 'zielig' bent die verdomde cd d'r in te doen.

nou ik vind applicaties die om CD's vragen echt hoogst irritant. vooral als het professionele dingen zijn zoals audio plugins. Dan zit je als je er een paar verschillende hebt de hele dag CD's te plaatsen en weg te halen.

bovendien lijkt het me niet zo goed voor de CD speler als er 24-7 een CD in zit die telkens voor jan joker moet opspinnen als je de finder opent. slijtage!

Games die om CD vragen zijn idd super irritant. UT2K3 is ook zo'n game. Ben je op stap met je laptop kan je niet spelen omdat je disc 2 niet bij je hebt...

ik heb ook een legale versie van MOHAA en vind het heel vervelend dat altijd die CD erin moet. Het is niet de eerste keer dat ik ergens met mijn computer ga netwerken en dat ik terug naar huis moet omdat ik de CD (van MOHAA of gelijk welk ander spel) ben vergeten mee te nemen. Het is toch helemaal niet illegaal, ik heb het spel gekocht, ik mag toch ook een film copieren die ik heb gekocht als ik dat wil (om bv. de originele te sparen van krassen door het vele gebruik). Mijn Sony DVD-brander is trouwens naar de haaien en ik verdenk de MOHAA CD ervan omdat die altijd in mijn compuetr zat en die te pas en te onpas aansloeg, en dan ook soms mijn hele computer deed hangen. Zelfs als ik niet aan het spelen was. Gelukkig krijg ik een nieuwe brander omdat mijn iMac (G4 1Ghz) nog geen jaar oud is. Ben ik wel mijn computer minstens 3 dagen kwijt, maar dat overkeef ik nog wel net.

groeten
Moos

[quote:3706f14d66="WebJ"]Ik vind het ronduit belachelijk dat je te 'zielig' bent die verdomde cd d'r in te doen.[/quote:3706f14d66]

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Alle apps die om een CD vragen zijn irritant… apps die dat maar af en toe doen zijn SUPER irritant. Toen ik voor het eerst mijn USB sound-adapter aan mijn iMac hing wilde bijvoorbeeld Traktor DJ Studio ook ineens weer even de CD zien, terwijl ik 'm er toen al maanden op had staan en gebruikte zonder CD. Kan je weer in al je zooi gaan spitten voor die CD (Nee, niet IEDEREEN heeft al zijn CD’s netjes bij elkaar). Goddank gebeurde het thuis, het zal je maar gebeuren als je ergens wilt gaan draaien.

Jesper, was die enquette niet duidelijk genoeg?

Als mensen hier over serial numbers zitten te vragen, krijg ik berichten met de vraag wat voor site dit wel niet is. Nu hebben we daarom wat ‘regels’ gemaakt: is 't nog niet goed.

Het zit zo: We willen niet zo’n sfeer hebben als bij die serial sites, etc. Je weet wel, met al die porno popups, etc.? Het probleem is een beetje dat een CD-crack op zich niet illigaal is, maar alleen te vinden is op plekken waar illigale software te vinden is - bizar niet?

Waar moeten we een lijn trekken? Ik wel 'm wel zo ver mogelijk trekken, maar ik wil geen scriptkiddies sfeer, ik wil 'm wel zo ver mogelijk trekken, maar ik wil de site wel legaal online houden, ik wil 'm wel zo ver mogelijk trekken, maar weet dat dit met mijn andere eisen niet gaat lukken.

Hoe zit dat dan als je een link geeft waar je hem kan downloaden op een andere site dan macosx.nl? Je zegt in zo'n geval alleen waar je hem kunt vinden.

Maar ik zoek het zelf wel even uit dan, alleen jammer dat die ene die ik gevonden heb alleen wil patchen onder OS 9 :? Moe’k effe een andere zoeken.

In het strafrecht: Een misdaad is strafbaar.Aanzetten tot... ook.

En als ik er nou eens om vraag? Wie is er dan de lul? Ik neem aan dat ik dat ben.

Of

Als ik tegen jou zeg daje 100 computers moet kopen, dan ben ik verantwoordelijk omdat ik de opdracht gegeven heb.

:stuck_out_tongue:

Er is ook nog zoiets als je eigen gezonde verstand...

een no cd krack is niet illegaal als je maar het origineel hebt… zo. probeer het op internet te vinden zou ik zeggen. google of carracho leveren misschien wel wat op.

Een no CD crack lijkt me absoluut niet illegaal, hoewel er vaak in de EULA staat dat je je software niet mag wijzigen.

Maar ja, wat zou een rechter zeggen als je beschuldigd wordt van het wijzigen van software die je zelf gekocht hebt? Krijg je een boete als je software op je eigen PC beter of handiger maakt?

En inderdaad, een NO CD crack is vaak te vinden op sites waar ook veel illegaals staat. Maar ja, daar kan de maker van een NO CD crack dan weer niks aan doen…

als je goed leest is bij veel software de zin te vinden waarin staat dat je niet eigenaar bent van de software, maar dat je het recht hebt om het te gebrujiken. dus mag je er geen veranderingen aan maken.

daan.

[quote:f327973f1b="hansenonline"]als je goed leest is bij veel software de zin te vinden waarin staat dat je niet eigenaar bent van de software, maar dat je het recht hebt om het te gebrujiken.[/quote:f327973f1b]

Ze kunnen natuurlijk wel van alles in de EULA’s wat ze lekker uitkomt, maar er is ook nog steeds zoiets als “wetgeving”. Ik vraag me af hoe het daar mee zit. Ik vraag me af, als je door een software company voor de rechter zou worden gesleept op zoiets, of ze niet gewoon keihard in hun bek worden uitgelachen.

Iedereen kan wel leuk regeltjes en eenzijdige afspraken bedenken, maar dat maakt het niet automatisch rechtsgeldig lijkt me.