Mojave, games en 32-bit Apps

Door een nieuwsbrief schrok ik een beetje, maar Mojave ondersteunt nog steeds 32-bit apps, maar het gaat wel eenmalig gepaard met een dikke waarschuwing. Ik heb wel gehoord dat bepaalde zaken zoals OpenCL & OpenGL niet meer ondersteund worden. Mijn nieuwe favoriete vechtspel moest hierdoor de overstap maken naar Metal.

 

Verder is Telltale games failliet. Dat zal er vast voor zorgen dat hun oude 32-bit spellen niet meer geüpdated worden. Nu wordt ik genoodzaakt om die spellen uit te spelen, wil ik mijn iMac in 2019 kunnen upgraden naar de opvolger van Mojave.

Loopt iemand anders ook tegen zoiets gelijkaardigs aan? Het is niet alsof ik de savefiles kan synchroniseren met een server en dan verder kan spelen onder Windows of zo…

Je kunt gewoon blijven doorspelen in macOS Mojave.

 

 

https://appleinsider.com/articles/18/06/28/why-macos-mojave-requires-metal----and-deprecates-opengl

Ik zat ook een beetje verder te lezen en zolang ik niet update naar macOS 10.15 (post-Mojave) dan zou er in de meeste gevallen überhaupt niets aan de hand zijn.

Wel fijn dat die engines dus automatisch dan Metal gebruiken. Ik blijft het alleen vreemd vinden dat macOS denkt dat Starcraft II een 32-bit app is. Volgens medewerkers van Blizzard is het toch echt een 64-bit applicatie, maar dat maakt gelukkig allemaal dus niet uit.

Zet volgend jaar een opstartbare superduperkopie van Mojave op een externe SSD voordat je naar 10.15 gaat en je kunt dan altijd van die schijf opstarten om je favoriete oudere 32 bits spelletjes en/of andere progs te gebruiken.

“Mojave” is idd laatste macOS versie die 32 bit zal ondersteunen, dus je loopt nog even geen “gevaar”. Maar je kan gerust nog wat op “High Sierra” verder blijven werken/gamen, want daar zullen nog een poosjes updates etc voor worden losgelaten.

Ik zou trouwens als je naar “Mojave” gaat toch even wachten, want met “High Sierra” kwamen nogal enkele pijnlijke/slordige blunders van Apple naar boven. (bv. die root bug, en nog paar andere zaken die me nu wel niet te binnen schieten)

Inmiddels komt er voor een van mijn 32-bit apps een hele grote ‘nieuwe versie’: Warcraft III krijgt een remaster.