Mojave grafische bug in iTunes

Sinds ik op Mojave draai doet iTunes ineens raar.

Het scherm wordt niet ververst als ik een track delete. Eerst doe ik het via het ‘contextual menu’, dan gaat het goed en daarna delete ik een track uit de playlist met de delete key en dan wordt het scherm niet ververst. Pas als ik er met mijn pointer overheen ga wordt het ververst. (ook zo in light mode).

Zie hier in actie:

https://www.youtube.com/watch?v=-Slu364jLeE

Kan het met mijn videokaart te maken hebben?

Ik heb sinds kort een 2e hands AMD RadeonHD 7950 maar het is een geflashte kaart, niet de ‘Mac Edition’.

Gekke is dat ik dit probleem in High Sierra nog niet ben tegengekomen.

Kan het met mijn videokaart te maken hebben?
Ja.
<p class="cite">KarelWillem op 4 december 2018 om 11:20</p>
Kan het met mijn videokaart te maken hebben?
Ja.
Dus wat nu?

Parameter Ram reset en SMC reset heb ik al geprobeeerd maar hielp niet

En is het niet een beetje raar dat het in High Sierra niet voorkomt?

Is het niet een kinderschoenen bug van Mojave?

lijkt me idd een mogelijk AMD driver bug in Mojave…
Als dit probleem niet voorkomt in High Sierra, is dat denk ik ook alleen maar een bevestiging dat het mogelijk een bug is in Mojave…

<p class="cite">FloorvN op 4 december 2018 om 19:40</p> lijkt me idd een mogelijk AMD driver bug in Mojave.. Als dit probleem niet voorkomt in High Sierra, is dat denk ik ook alleen maar een bevestiging dat het mogelijk een bug is in Mojave…
Hoe kan ik zien of er een nieuwe driver beschikbaar is?

Anders zal ik de kaart moeten verkopen en een Nvidia kaart moeten gaan zoeken

Hmmm, in een ander draadje werd juist de HD7950 aangeprezen als een kaart die het altijd doet. Het klinkt alsof je dan wel de Mac-edition moet hebben (wil sowieso de flash-versies uit de weg gaan…)

 

Hij deed het ook wel alleen zullen de meeste mensen er misschien niet zo’n probleem van maken dat het scherm niet altijd goed ververst. Ik ben wel een beetje pietje precies wat dat betreft. Moet gewoon ‘helemaal’ goed werken voor mij. Bovendien deed het probleem deed zich nou juist voor in iTunes wat ik erg vaak gebruik voor mijn werk.

Ik heb nu een nieuwe (andere) video kaart (Nvidia GTX 680) en die bug is er nog steeds.

Ligt dus niet aan de GPU. Iemand de zelfde ervarig?

Of een mogelijke oorzaak/oplossing?

De mogelijke oorzaak is al eerder genoemd: waarschijnlijk een bug in Mojave.

 

Je kunt kijken of het probleem zich ook voordoet als je een nieuwe gebruiker aanmaakt of opstart in Safe Mode. Dan valt in ieder geval het e.e.a. uit te sluiten. Verder kan het zo zijn dat je Mojave hebt geïnstalleerd op een niet door Apple ondersteunde Mac. Dat kan ik uit je verhaal niet opmaken. tenslotte kun je altijd nog kijken of het helpt als je macOS vanuit Recovery Mode over de oude versie heen her-installeert. Dan blijven je apps en data ongemoeid, maar wordt alleen het systeem ‘ververst’.

@Night: Hij heeft gewoon een Mac Pro.

 

https://www.onemorething.nl/community/topic/welke-videokaart-voor-mojave-op-mac-pro-2010/

 

 

 

 

 

 

Aangezien ik een Mac Pro Mojave heb, met een niet origineel door Apple geleverde videokaart (Nvidia Geforce GXT 770), heb ik in iTunes gekeken wat het effect bij mij is.

 

Maar hier wordt het beeld wel direct ververst.

Dank voor de tips. (ik heb idd een Mac Pro 5,1)

Ik ben nu weer terug op High Sierra en ik heb ook mijn oude videokaartje er in gedaan (NVIDIA GeForce GT 120).

Biede videokaarten die ik voor Mojave had aangeschaft beginnen na opstarten hard te loeien (ook in High Sierra). Dat wordt later iets minder maar ze blijven wel harder en luider met de fans blazen dat het lullige GT 120 kaartje. Ik heb Mac Fans Control maar daarmee lukte het me niet om het terug te brengen (zonder dat de processoren te heet worden). Bij De GT120 blijft de GPU fan onder de 800 rpm draaien maar de andere twee zitten op bijna het dubbele. Voor mij is een stille Mac belangrijk gezien ik er muziek mee maak en niet te hard kan zetten vanwege buren.

Mocht ik Mojave weer installeren… is dat fan probleem op één of andere manier te tackelen?

Een videokaart met eigen koeling gebruiken?

https://blog.macsales.com/46029-make-your-mac-pro-tower-mojave-compatible-with-a-gpu-upgrade/

 

Sowieso is HS de laatste versie die Nvidia kaarten pikt. Wil je naar Mojave, moet je kijken naar een AMD kaart:

https://www.onemorething.nl/2018/09/mac-pro-macos-mojave/

Que?

 

En dan verwijs je naar een lijstje waar juist twee Nvidia kaarten op staan, en waar AMD kaarten “in theorie” wellicht ook werken.

 

:wink:

Night op 14 juli 2019 om 16:31 Sowieso is HS de laatste versie die Nvidia kaarten pikt. Wil je naar Mojave, moet je kijken naar een AMD kaart:
In een eerder topic werd hem een stille RX 580 geadviseerd, maar die voldeed niet ivm bootscreen.

 

Ik dacht dat dat via een paar omwegen inmiddels opgelost zou kunnen worden (mits TS geen FileVault gebruikt) middels een BootROM update naar versie 140.0.0.0.0.

Het luide fangeluid lijkt te verhelpen te zijn door een houten ijslolly-stokje tussen de videokaart en de USB-C kaart erboven te plaatsen, zodat de fans net wat meer ruimte hebben. Je moet er maar opkomen.

Ik ga nu toch maar de RX 580 proberen.

Waar kan ik die het beste kopen?

 

Bij azerty bijvoorbeeld.

 

(draadje op macrumors, nog een draadje op macrumors)

Dank voor de tip TheBigZ!

Kan ik deze kaart gewoon installeren en doet de bootscreen het dan meteen? of moet ik eerst die bootrom updaten en zo ja hoe?

Ik zie op eBay de RX 580 al kant en klaar met boot screen maar die zijn allemaal rond de 300 euro en dan waarschijnlijk ook nog gebruikt:

https://www.ebay.nl/sch/i.html?_odkw=Sapphire+RX+580&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Sapphire+RX+580+boot&_sacat=0

Oké ik heb die bootrom update pagina doorgelezen. het is nogal tricky gezien je je Mac pro ermee kan bricken!

Ik heb nu bootrom 140.0.0.0.0

Mojave draait al maar als ik het goed begrijp moet ik terug naar High Sierra om de bootrom te updaten zodat het bootscherm werkt met de RX 580.

Dus wat ik moet doen: High Sierra volledig installeren op een lege SATA drive met mijn oude (NVIDIA GeForce GT 120) videokaart er in want mijn huidige opstartschijf is een PCi AHCI blade. Nadat ik alle andere drives heb verwijderd. NVRAM 3x achterelkaar legen. Daarna de Mojave installer draaien…

Kan ik dan mojave over High Sierra heen installeren op dezelfde schijf?