Monitor calibreren?

Vroeger (in de dagen van Photoshop 4) zat er een tool bij Photoshop waarmee je je monitor kon bijstellen qua kleur. "Gamma nogwat'. In de latere versies is het minder gemakkelijk en gebruiksvriendelijk geworden doordat je met die Adobe Gamma versies een profiel moest bouwen.

Kent iemand een OSX tool om mijn monitor bij te stellen die, net als die eerdere gamma via schuifhendeltjes voor R, G, B (en wit-zwart balans) werkt?

(De profiel-opstellers van OSX ken ik, maar ik wil iets intuitiever ermee werken).

[i:d1fb20c140]“Dat zeg ik, Gamma!”[/i:d1fb20c140]

Dat was Adobe Gamma!

volgens mij kun je door middel van het aanvinken van ‘geavanceerd’ in de beeldschermcalibratieassistent (mondvol) precies de zelfde zaken instellen zoals je in Adobe Gamma gewend was!

Ja! Maar het gemak van de schuifhendels is dan wel weg? Mocht altijd graag met kleurproef in de hand beetje bijsturen, snap je.

heuh? je krijgt toch gewoon drie; R, G en B schuifhandles te zien?!

anders blijft er niets anders over om een calibrator te kopen.

Kijk eens in (Systeemvoorkeuren/Beeldschermen/Kleur/Kalibratie).

Succes.

Nee, ik bedoel juist een gemakkelijkere manier dan de Apple monitor calibratie dinges. Ondertussen heb ik de oude -terug- gevonden: [img:70383f5fcf]http://www.macosx.nl/~m.kramer/knoll.jpg[/img:70383f5fcf]

Er is voor zover ik weet geen OSX versie. :cry:

Seen your Avatar :lol: :lol: Mmmarco

Thanx torz, moet beetje in macosx - kerst stemming blijven, nietwaar?

Maar, niemand ken dus dit progje? Hij is echt veel gemakkelijker dan de standaard, hoor!

Knoll software is the way to go.. is er al vanaf het begin van photoshop.. hij zit ook in het ontwikkelteam van photoshop.. of zat.. kweet niet of het nog zo it, en of ie voor x ook zoiets gemaakt heeft...

Dus Knoll rules? Maar whre is the knoll now?