monitor type BenQ PD3200U: activeren USB, SDkaart ingang

Ik blijk eerder een onduidelijke vraag te hebben gesteld, tweede poging :slight_smile:

Ik heb bij mijn nieuwe Mac Mini een BENQ Monitor gekocht (4K): type PD3200U.

Op deze monitor zitten mogelijkheden om de SD kaart te laten inlezen, diverse USB poorten. koptelefoon aansluiting. Weet iemand hoe ik die actief/werkzaam kan maken? Nu worden deze niet actief als ik een USB device aansluit, SD kaart erin stop etc. Wat ik daarvoor moet doen?

Er zit bij de monitor geen extra software geleverd voor de Mac. De monitor zelf werkt goed en prima samen met de Mac Mini. het gaat dus enkel om de extra mogelijkheden van de monitor te kunnen benutten

Hopelijk deze keer mijn vraag duidelijker :slight_smile:

Alvast dank, Ad van Moll

 

Ik gok dat de USB een aparte aansluiting vraagt (zeer waarschijnlijk aangezien 1 usb upstream aanwezig) en dat dit niet standaard gaat over de displaypoort aansluiting. Zelfde geld denk voor de audio aangezien de monitor een audio-in heeft, misschien als de monitor via HDMI aangestuurd word dat dit niet nodig is.

Zie pagina 16 van de handleiding

  1. Usb-apparaten aansluiten. Sluit de usb-kabel aan op de pc en het beeldscherm (via de upstream usb-poort aan de achterzijde). Deze upstream usb-poort zorgt voor gegevensoverdracht tussen de pc en usb-apparaten die op het beeldscherm zijn aangesloten.

Wat is het antwoord op mijn eerdere vraag in je vorige topic? Het zou zo maar eens aan de gebruikte kabel kunnen liggen.

 

 

 

Welke kabel gebruik je?

 

Bijvoorbeeld:

https://www.allekabels.nl/usb-c-kabel/11518/1657287/usb-c-naar-displayport-kabel.html
 

Waarschijnlijk moet je nog een kabel tussen de monitor en je Mac doen. Een USB kabel.

Weet iemand hoe ik die actief/werkzaam kan maken? Nu worden deze niet actief als ik een USB device aansluit, SD kaart erin stop etc. Wat ik daarvoor moet doen?
Inderdaad...

 

Even een schopje zodat Ad ook nog de aangedragen oplossing (extra kabel) ziet.

Ik zag net dat ik twee PBs van de TS had gekregen, twee weken geleden. Omdat het PB systeem hier waardeloos werkt (geen notificatie, badge e.d.) nu pas gezien.

 

Ik begrijp uit de PB dat het allemaal gelukt is. :slight_smile: