Mozilla Firefox

gewoon 1 vraagje. Is dat een goede browser? Net geinstaleerd om dat het in de voorpagina van macosx.nl staat

ps: bestaat er geen nederlandstalige versie.

Zeg wat je weet over deze browser,
positief of neatief…

Eh, waar ben jij geweest het afgelopen jaar? :? :D

Ja hoor. Hij is erg goed en snel, Zeker deze 1.0 versie. Er bestaat volgensmij geen Nederlandse versie van FireFox. Ik heb bij voorkeuren wel de taal Dutch aangeklikt maar helpt niet. Maar dan nog, is het een hele goede browser en pakt toch net wat meer websites dan Safari.

Ik gebruikte hem al, maar ben nu helemaal tevreden (op een of andere manier lijkt ie sneller te werken). Daarnaast gebruik ik nu ook nog Safari.

Geen slechte zet om hem te installeren, ook omdat ik hem gebruik voor de han (insite han opent niet goed met safari).

Grtz Aljo

ik vind de afwerking niet. de knoppen zijn lelijk, ik vind die van safari, apple beter bij firebox's zijn het werkelijk rechthoeken ...

bestaan themes om firefox op te dossen naar os x niveau weet wel juiste link niet meer.

succes!

Nederlandse versie is te vinden op: http://tinyurl.com/3we2n

[quote:b16889bbd0="Jello"]ik vind de afwerking niet. de knoppen zijn lelijk, ik vind die van safari, apple beter bij firebox's zijn het werkelijk rechthoeken ...[/quote:b16889bbd0]

Don’t judge Firefox by his cover :wink:

Als ik jou was zou ik Firefox eerst een weekje intensief gebruiken en dan merk je Safari niet eens in de buurt komt joh.

ps. check hiero voor een osx theme: http://aronnax.ar.funpic.de/
en hiero voor wat hulp… als je die nodigt hebt: http://www.mozilla-europe.org/nl/products/firefox/
En hier voor een simpel hackje: http://kmgerich.com/archive/000072.html

[quote:6ce0e3a998="klaus"]bestaan themes om firefox op te dossen naar os x niveau weet wel juiste link niet meer.

succes![/quote:6ce0e3a998]
heb er enkele geinstald
nee, dit bedoelde ik niet.
ik heb het over de javascript buttons enzo.
en de pop-up menu’s (die uistschuifmenu’s)
die zijn zo lelijk …

Als je webdeveloper bent dan is Firefox een geschenk uit de hemel: alle versies op alle platformen laten een pagina op dezelfde manier zien..

Ik vind het zelf een erg prettige browser en gebruik deze in plaats van Safari (stabieler, rss integratie, geavanceerde CSS ondersteuning … ik heb Jaguar en dan blijf je plakken op een oudere versie).

Het uiterlijk kan je middels thema’s veranderen als je het niet mooi vindt, maar als je een browser zoekt met de widgets van het OS zelf, dan ben je op Safari of Camino aangewezen.

De nederlandstalige versie komt komende week heb ik begrepen.

Ik heb een Nederlandstalige Firefox gevonden http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-0.11-l10n/firefox-1.0.nl-NL.mac.dmg.gz

[quote:a29da99ca6="wjgmspeedy"]Ik heb een Nederlandstalige Firefox gevonden http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-0.11-l10n/firefox-1.0.nl-NL.mac.dmg.gz[/quote:a29da99ca6]

Die zou ik zeker niet gebruiken, want het is een nightly build en die zijn eigenlijk alleen voor ontwikkelaars bedoeld en kan zeer onstabiel zijn!

[quote:b0e177d681="Jello"] heb er enkele geinstald nee, dit bedoelde ik niet. ik heb het over de javascript buttons enzo. en de pop-up menu's (die uistschuifmenu's) die zijn zo lelijk ...[/quote:b0e177d681]

Wat is belangrijker? Hoe het smoelt of hoe het werkt? Die buttons zijn de buttons die overal er zo uitzien in Firefox. Als je de OSX buttons wilt zal je Camino eens moeten proberen: gebaseerd op dezelfde HTML engine, maar met een Cocoa schil speciaal voor OSX.

Fijne browser! Flexibele pop-up killer, download manager..

Met Safari Bookmark Exporter kan je makkelijk je bookmarks importeren.

Firefox tip!!: Op deze site ( http://homepage.mac.com/krmathis/ ) kan je Firefox builds vinden die special voor bepaalde G4 en G5 procesoren zijn geoptimaliseerd. Het schijnt dat deze bulds iets sneller zijn en tot nu toe merk ik zelfs ook wat verschil vooral als je veel tabs open hebt.

En hiero ( http://haxor.dk/articles/ppc.html ) kan checken welke G4 of G5 je hebt.

succ6

Ik vind Opera beter eigenlijk, lijkt bij mij nog even iets sneller, en die werkt met tabs, dus een enkel scherm met alle pags erin. Bij Firefox kan dit ook wel maar dan moet je een toets ingedrukt houden volgens mij...

[quote:01f14e080f="allonnie"]Ik vind Opera beter eigenlijk, lijkt bij mij nog even iets sneller, en die werkt met tabs, dus een enkel scherm met alle pags erin. Bij Firefox kan dit ook wel maar dan moet je een toets ingedrukt houden volgens mij...[/quote:01f14e080f]

Het enige verschil is dat de opdracht nieuw scherm ( :apple: + N ) in Opera een tab opent en dat je in Firefox daar de opdracht nieuwe tab ( :apple: + T ) voor moet geven. :apple: + N levert in Firefox op wat je er van verwacht, namelijk een nieuw scherm.

Check you facts voordat je onzin post.

Wat ik eigenlijk bedoelde is dat opera dit automatisch doet, als je op een link klikt die een nieuw venster opent, ik weet wel dat je dit bij FF ook kunt doen, maar dat van opera vind ik gewoon makkelijker.