.mpg choppen!

Halloooo!!

Kep een DVD geript en een .mpg filetje daarvan gemaakt… alleen, die is net iets te groot voor 1 CD… dus wil ik hem choppen, weet iemand hier een goed programma voor? Ik wil eigenlijk liever niet naar Pro hiervoor gaan sinds dit geld kost :slight_smile:

Wanneer je met FFMPEG ript van DVD naar SVCD kan je aangeven op hoeveel cd's je hem wilt hebben en dan geldt dus hoe meer CD's hoe hoger de kwaliteit het is dan ook mogelijk om ondertitels mee te kopieren.

Als je er niet helemaal uitkomt moet je maar even zeggen met welk gedeelte, ik heb na twee weken van streeds weer iets nieuws proberen nu eindelijk echt door hoe het programma werkt.

Hm ja.. nou ja kijk, een normale VCD maken lukt ondertussen wel... Maar 1 ding dat nog steeds niet wil lukken is een SVCD maken!!! Hij begint met de .mp2 file maken en zodra die klaar is stopt ie. Ik weet dat hij eerst de .m1v of .m2v file aan moet maken, maar dat doet ie dus niet. mpg2enc installen lijkt ook niet te helpen.. Enig idee?

Met ffmpegx ( http://homepage.mac.com/major4 ) kan je je mpgjes op de seconden nauwkeurig "choppen". Verder kan je met ffmpegx ook heel makkelijk (makkelijk, niet snel) SVCD's maken. Je moet wel mpeg2enc, mplayer en mencoder installeren. Dit kan makkelijk met de installer. Succes.

Zoals ik zei in mijn vorige post wil het allemaal niet werken, ook niet als ik die 3 dingen installeer!!! Erg vervelend!

Als ik een bestand omzet naar mpeg2 laat de terminal niets zien. Mpeg2enc is echter wel flink bezig! Probeer het eens met een stukkie video van een minuut of zo. Laat hem dat encoden. Als ie na een kwartier nog niet klaar is weet je zeker dat ie niets zal doen. Ik weet niet hoe je duits is, maar dit is een goede site: http://mac.mercy.bei.t-online.de/svcd/svcd.htm Gooi anders sherlock erover heen. Welke OS X heb je trouwens?

Als echt niks lukt kan je ook nog forty-two proberen:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18193

Mijn Duits is niet al te goed :P en ik heb OS X 10.2.4 (hopelijk 10.2.5 vandaag nog :) ) maar ik zal even kijken. Als het niet lukt of wel lukt zal ik het hier melden, bedankt voor je hulp in ieder geval!