MS-DOS op je Apple?

Misschien een rare vraag, maar is het mogelijk om op een of andere manier MS-DOS programma's te draaien op je Apple? Misschien via een of andere emulator?

:lol:

Virual PC ?

[url=http://www.microsoft.com/mac/products/virtualpc/virtualpc.aspx?pid=virtualpc]KlikURL[/url]

of gratis;

DosBox:
http://dosbox.sourceforge.net/download.php?main=1

Radnor (GUI + DosBox, dus 1 totale download)
http://sveinbjorn.sytes.net/radnor

waarom zou je dat willen? als je echt een command-line nodig hebt ga dan naar programma's > hulpprogramma's > terminal

Laat me raden, jeugdsentiment ?

[quote:a0eaaa7cca="vikking"]waarom zou je dat willen? als je echt een command-line nodig hebt ga dan naar programma's > hulpprogramma's > terminal[/quote:a0eaaa7cca]

Ja, maar dos programma’s doen verrekte weinig in een OS X Terminal he :wink:

Dosbox voor hele lichte zaken en een emulator voor de wat zwaardere dingen. Er zijn ook wel gratis x86 emu’s, gewoon ff zoeken op versiontracker. Dos zou prima moeten draaien op elke emu.

zomaar een command-line(unix shell) is niet hetzelfde als MSDOS.

Als Cenobyte een programma heeft wat vroeger voor MSDOS geschreven is dan is het mogelijk om zo’n programma binnen een DOS emulator ‘af te spelen’, dit programma werkt dan niet zomaar onder je mac os x command-line. (omdat msdos programma’s voor de x86 computer architectuur bedoeld zijn, en niet voor powerpc)

MSDOS was vroeger in de markt gezet als operating system dus net zoals dat Mac OS X een operating systeem is. (later kwam hier windows als window manager bovenop)
Vandaar dat het niet zomaar een command-line is. In de huidige versie van windows zit het wegens backwards compatibility er nog in.

Bochs is ook wel aardig en gratis. http://bochs.sourceforge.net/

Hans

Thanks!

Ik wil graag inderdaad wat oudere DOS programma’s proberen te draaien op een Mac :lol:

Het zijn geen complexe dingen, geen grafische stuff, alleen textgeorienteerd. Gewoon effe testen en spelen ermee, kijken wat ik allemaal nog aan de praat krijg (printen, netwerk toegang e.d.).