MSN spaces

Overgenomen van Nu.nl:

[quote:d74bb3301d][b:d74bb3301d]MSN koppelt weblogdienst aan Messenger[/b:d74bb3301d]

[size=9:d74bb3301d]Uitgegeven: 2 december 2004 09:49[/size:d74bb3301d]
AMSTERDAM - Softwaremaker MSN koppelt een weblogdienst aan de nieuwe versie van het razendpopulaire chatprogramma MSN Messenger. De nieuwe gratis dienst krijgt de naam MSN Spaces , maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het bijhouden van een digitaal en vrij toegankelijk dagboek op internet is de afgelopen tijd enorm populair geworden, aldus J. Nienhuis van MSN Nederland. Op een weblog publiceren internetters hun alledaagse belevenissen, overpeinzingen, foto’s en ander informatie. Bijzonder aan MSN Spaces is dat de maker zelf kan bepalen wie er toegang heeft tot zijn dagboek.

In Nederland maken 4,8 miljoen mensen gebruik van MSN Messenger. Hun grootste wens was om onzichtbaar in te loggen, aldus MSN. Ook die mogelijkheid is aan de bètaversie van MSN Messenger 7.0 toegevoegd. De nieuwe programma’s zijn vanaf donderdag beschikbaar[/quote:d74bb3301d]

Microsoft gaat haar MSN uitbreiden met een blog-dienst. Opzich een prima initiatief. Uiteraard zullen Mac-gebruikers dit weer niet kunnen omdat Microsoft niet echt happig is om een fatsoenlijke client voor OSX te bouwen.
Grappig is wel dat de PC gebruikers vanaf versie 7 van MSN Messenger als onzichtbaar kunnen inloggen terwijl enkele multiclients op de Mac (ik doe dit met Proteus) dit al lang kunnen op het MSN netwerk…

Wat denken jullie, zal iedereen nu massaal aan het bloggen gaan, en moeten Mac gebruikers rouwig zijn om het ontbreken van deze functie op OSX?

Nou, het blijkt dat de dienst censuur toepast, dat niet alle topic-titels toegestaan zijn.

http://www.boingboing.net/2004/12/02/msn_spaces_seven_dir.html

Da’ vin’ ik dus we’ gek.

Xeni, princess warrior

O ja, heel veel gebruikers zulen gebruik gaan maken van MSN Spaces. Er zijn echter genoeg alternatieven voorhanden voor zowel Windows als Mac gebruikers: [url=http://www.blogger.com]Blogger[/url],[url=http://www.typepad.com/]TypePad[/url] (de gehoste versie van [url=http://www.movabletype.org]Movable Type[/url]) en [url=http://www.web-log.nl/]Web-log.nl[/url] om maar een paar voorbeelden te noemen.

Inderdaad tenappel, er zijn reeds voor beide platforms genoeg alternatieven. Maar nu MSN dit gaat 'introduceren' zullen we denk ik overspoeld worden met virtuele poeziealbumpraat van puberend Nederland en Vlaanderen.

[quote:5529564169="MacBjorn"]Inderdaad tenappel, er zijn reeds voor beide platforms genoeg alternatieven. Maar nu MSN dit gaat 'introduceren' zullen we denk ik overspoeld worden met virtuele poeziealbumpraat van puberend Nederland en Vlaanderen.[/quote:5529564169]

Die virtuele poeziealbumpraat kan je ook wel vinden op Blogger .Ook jij was ooit puberend :lol:

Wat ik aanstootgevender vind zijn de standaard vormgegeven templates van Spaces, die doen vaak pijn aan je ogen – maar passen waarschijnlijk weer wel bij de al eerder genoemde doelgroep.

Het verbaast me alleen dat ze zo laat op het fenomeen ‘weblog’ inspringen, niet dat ze het doen. Ik snap niet zo goed wat het hun oplevert. Het bedrijfsmodel van Google (de eigenaars van Blogger) is simpel: AdSense, hun advertentieprogramma. Dat levert geld op. Maar MSN?

Ik kan me niet voorstellen dat er na de laatste post niet nog wat goede gratis weblog sites zijn bijgekomen.

Heeft er nog iemand een idee? Ik ben op zoek naar iets wat je online kunt muteren!!!

Wie o wie!

Blogger.com