Muis snelheid

Ik kan maar niet wennen aan de muisbeweging onder MacOSX. Dit ligt aan 't feit dat als je de muis heel langzaam beweegt, de cursor langzamer beweegt dan de muis zelf. Ik wil dus niet de versnelling veranderen, maar de langzame snelheid. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan aanpassen?

Ik had dit probleem ook. Hier gebruik ik nu USB Overdrive voor om het aan te passen. Werkt prima voor mij.

http://www.usboverdrive.com/

Dank, ik ga 't vanavond proberen!

Kan je ook gewoon instellen via systeemvoorkeuren - muis&toestsenbord.

[quote:6a16864a38="mane."]Kan je ook gewoon instellen via systeemvoorkeuren - muis&toestsenbord.[/quote:6a16864a38]

waarschijnlijk is dat niet goed genoeg. want het probleem dat beschreven wordt, wordt daarmee niet opgelost. daarom zal een utilitty als mousezoom waarschijnlijk ook niet werken.

USB overdrive zoals bovengenoemd is dan een perfecte oplossing. Daarmee kun je je muis compleet naar je eigen zin afstellen. Ook de versnelling van de muis zoals we standaard kennen op de Mac valt daarmee af te stellen.

Misschien vind je hier nog wat tips: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=44293

USBoverdrive is vast en zeker geen wondermiddel! Eerst en vooral werkt het niet voor bluetooth devices. En bovendien je kan de muis [b:281300ac4e]curves[/b:281300ac4e] niet veranderen.

Aan deze 2 grote tekortkomingen wordt blijkbaar wel gewerkt.

Billy

nou, het mag dan geen wondermiddel zijn, het doet wel wat ik wil. Precies wat ik zoek. Begin steeds meer van m'n PowerBookje te houden. (laat m'n vriendin dit maar niet lezen :))

Dat USB overdrive is echt goed!! Heb nu ook de middle-click in FireFox werkend (link openen in nieuwe tab) en m'n muis blijft ook niet meer even hangen op 't moment dat ik de voedingskabel erin prik (zou mijn volgende vraag op dit forum worden). Hiawatha is nu een blij en tevreden indiaantje!!