MySQL en Terminal

Ik probeer een phpBB werkend te krijgen, maar ik kan in MySQL geen database aanmaken. Krijg dan altijd een melding dat ik als @local niet voldoende privileges heb. Ik heb het hele internet afgestroopt, 100.000 mensen in alle landen hebben hetzelfde probleem, al jarenlang, en de oplossing vind ik nergens... Dan krijg ik op 50.000 sites en forums de verwijzing naar allerlei oplossingen om in de root te komen met GRANT, die beginnen met het commando shell> maar wat ik ook doe, Terminal roept onmiddellijk dat hij dat commando niet kent... Ik vond ook de tip CocoaMySQL te downloaden, een GUI, maar bij het opstarten vraagt die meteen allerlei zaken waarop ik geen antwoord weet. Ook hiervoor is hulp op het net, maar wat ik daar ook invul - hij blijft zeuren over die privileges die ik niet heb als @local.

Ik ben ten einde raad, wie kan mij en al die anderen verder helpen - hoe maak ik een database aan met MySQL?

Beste Macgroeten van een dom blondje…

Ik liep tegen hetzelfde probleem aan en hier vond ik de oplossing:

http://halfpie.net/2003/05/28/installing_mysql_on_macosx.html

Je moet in de terminal EERST in de MySQL command komen. Hoe je die opstart hangt van je installatie af. Als je eenmaal in de MySQL command bent, dan kan je de database en de gebruikers aanmaken en met de GRANT optie geef je rechten aan die gebruiker op de database.

Als je dat gedaan hebt kan je er met Cocoa MySQL bij.

Hier staat alles over MySQL databases aanmaken en beheren:
http://www.mysql.com/doc/en/MySQL_Database_Administration.html

Ik zit zelf ook steeds te klooien met bovenstaande twee documenten, maar dan kom ik er wel mee uit.

Het heeft bij mij ook weken geduurd voordat ik het idee had dat ik de baas was over MySQL op mijn eigen computer.

in terminal het commando SU geven en het wachtwoord voor de root geven. dan mysql openen. nu kan je wel databases openen en bewerken.

daan.

Ik heb zelf een simpele installer gedownload vanaf [url=http://www.serverlogistics.com/mysql.php]deze site[/url]. Hij plaatst ook meteen een regelpaneel in de Systeem Voorkeuren, zodat je zonder de Terminal je database kan stoppen, starten en herstarten.

De documentatie zorgde ervoor dat ik binnen notime MySQL had draaien.

Verder even phpMyAdmin geinstalleerd op mijn webserver voor het beheren van de databases en ik was klaar.

ik ben ooit begonnen op deze site, en nooit problemen gehad verder... ben altijd de baas geweest over mijn mysql installatie..

http://www.entropy.ch/software/macosx/mysql/

[quote:e0bb752a13="apenstaartje"]http://www.entropy.ch/software/macosx/mysql/[/quote:e0bb752a13] geh, die url was ik kwijt! Thanx, hier heb ik in het begin ook veel aan gehad, maar de oplossing die ServerLogistics biedt (met een MySQL regelpaneel), is ook mooi en erg handig voor dummies.