Mysql op een iMac Core Duo

Weet iemand of er een mysql installer is die op de iMac G5 Core duo werkt, want de geberuikelijke installers krijg ik maar niet aan de praat.

Mogelijk dat je die zelf even kunt compileren met GCC en xcode.

http://www.mamp.info/ wunderbaar! ;)

Er is gewoon een x86 versie beschikbaar op de MySQL site hoor...

hier

MAMP werkt nog niet op Intel want er zit nog geen mysql 5 in. Mysql 5 is de enige waarvoor er een Intel installer is. Dus je kan wachten op een update van MAMP (ik wacht er al even op) of je kan alles manueel doen, via de link die apenstaartje net gaf.

Aha, bedankt ik kan weer het een en ander proberen.

Mysql is geïnstalleerd, maar ik heb problemen met verbinden via php. Via NaviCat (sql admin) gaat het allemaal prima. Maar wanneer ik met php probeer te verbinden krijg ik de volgende foutmelding: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/mysql/mysql.sock' (2)

Waar kan dit aan liggen en wat zou ik er aan kunnen doen?

[quote:d02f1ec2d1="jaapjan"]Mogelijk dat je die zelf even kunt compileren met GCC en xcode.[/quote:d02f1ec2d1] Want dan is'ie gelijk universal?

Ha ha, ik heb er de ballen verstand van dus dat zal niet lukken, maar ik heb de server aan de praat ik kan SQL uitvoeren, maar allemaal niet via php en dat wil ik nu juist. Het heeft iets met de socket te maken, maar ja zoals ik al zei "ik heb er de ballen verstand van" Iemand?

gevonden!!!! Het werkt!

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=302977

PHP zocht op de verkeerde lokatie naar de mysql.socket file. Dit schijnt te komen doordat ik de reeds geïnstalleerde versie van Php gebruik en een nieuwere Mysql versie, ofzo…

Het werkt in ieder geval :wink: