na booten vanaf cd rom 9.2 ziet imac geen harde schijven

Imac rev a met nieuwe 60gb schijf systeem 9.2 , weigert op te starten, knipperende mac vind geen opstartsschijf. Opnieuw opgestart vind hem wel. Daarna uitgezet en enkele dagen later weer aangezet, zelfde probleem. Opstarten vanaf cd dus en opnieuw opstartschijf aanwijzen. Nada niks dus: hij ziet de harde schjijf niet!!!! komt met twee foutmeldingen:

Usb ondersteuning bij opstarten vanaf cd niet optimaal (er hing een externte usb brander aan)

De finder is gecrasht, aub opnieuw opstarten.

Ik denk dat de finder crasht omdat er een usb apparaat aangehangen heeft en hij dat nu niet ziet.
Geprobeerd op te starten met usb brander er aan of losgetrokken: maakt geen verschil.

diverse malen parameter ram gezapt: helpt niet.

Wie nog een oplossing want ik heb deze mac dringend nodig vanwege websites die erop staan!!!

:cry:

ææ

Ik denk in eerste instantie aan de batterij. Als je de Mac opgestart krijgt, staan datum en tijd dan goed? Of is het jaartal ergens in de buurt van 1956?

bedankt voor jullie reacties. Ik heb toch zelf nog wat geprobeerd en de oplossing zat toch in de usb brander: eerst de usb erin, daarna de stroom, dan opstarten vanaf de cd, finder crasht niet meer en hup ik kan de opstartschijf aanwijzen, herstarten en het werkt weer.

Omdat deze imac het probleem van opstartschijf wel eens eerder heeft gehad is mijn vraag waarmee dat te maken kan hebben?

met oude batterij? of aangeplugde usb apparaten?

En overigens wat was ook alweer de toetscombinatie voor rebuild desktop?

[quote:9593c66715="dasuperman"]En overigens wat was ook alweer de toetscombinatie voor rebuild desktop?[/quote:9593c66715] Das alweer een tijdje geleden. Volgens mij moet je de Appletje en Function toets ingedrukt houden op het moment dat het MacOS logo verschijnt en vasthouden totdat de Finder is gestart. Dan krijg je de vraag of je het bureaublad opnieuw wilt opbouwen.