Na een herstart openen van vensters die voor het afsluiten afgesloten waren

Ik heb iets vreemds bij Catalina. Ik sluit altijd al mijn vensters van mijn programma’s die open staan als ik mijn Mac afsluit, maar na een herstart openen toch weer die programma’s. Ik heb niets aangevinkt bij het afsluit pop upje en ook niet bij rechts klikken op de muis op de bewuste programma’s en dan opties, openen na inloggen. Hoe krijg ik dit verholpen of hebben meer dit probleem ook?

Als je niet wilt dat alles weer opent, zou je dan niet liever de optie aanzetten dat vensters gesloten worden bij het stoppen van een programma?

Ik heb die optie ook uit staan in de bewuste programma’s, rechter muisklik op icoontje in dock en permanent in dock aangevinkt en openen na inloggen niet.

Nog steeds last van. Niet elke keer, maar regelmatig opent er na een herstart weer spontaan een venster een programma wat als laatste open was en dus helemaal heb afgesloten voor het uitzetten van mijn Mac. Hoe kan dit toch? Is dit een bug in Catalina?

Ook na de laatste update van gisteren, nog steeds hetzelfde probleem. Iemand enig idee hoe ik hier vanaf kom?

Ik denk het wel te weten, maar ja, helpen is ook een keus, zoals je stelde. Dus kies ik nu voor ‘niet’.

Fine.

Nog steeds hetzelfde probleem. Het is een paar dagen goed gegaan maar vanavond weer na een herstart van mijn Mac weer al die programma’s die gelijk opstarten terwijl ik hier niet om gevraagd heb. Wat is dat toch?

Na de laatste update nog steeds regelmatig hetzelfde probleem. Het enige wat het probleem oplost is om een aantal seconden te wachten nadat ik alle openstaande programma’s heb afgesloten met cmd+q en dan pas op ctrl-eject ‘zet uit’. Maar dat is niet echt handig. Blijkbaar heeft de Mac even de tijd nodig voor clear the entries in ~/Library/Preferences/ByHost/com.apple.loginwindow, las ik weer op een ander forum. Meer mensen die dit ervaren? Ik heb de bug al gemeld bij Apple maar die doen er blijkbaar (nog) niets mee.