na opstarten steeds herstarten van os

Na het opstarten van het besturingssysteem herstart het steeds weer, het lijkt wel of het door finder komt.

Het os herstart op het moment dat de persoonlijke bestanden nog niet zichtbaar zijn en als het ware uitsluitend sprake is van een blauwe achterkant.

Groeten,

Het zou kunnen dat er een corrupt bestand op je Bureaublad staat. Heb ik ook wel eens gehad. Heb je een 'bootable' OS of backup op een externe schijf staan? Of heb je een tweede Mac zodat je met FireWire de HD en dus de inhoud van je Bureaublad kunt benaderen? Ook kun je eens opstarten vanaf je installatie DVD en Schijfhulp op je systeem loslaten.

Is schijfhulp alleen beschikbar opde DVD of ook in het OS ?

Volume 'Macintosh HD' controleren HFS Plus-volume wordt gecontroleerd. Extents Overflow-bestand wordt gecontroleerd. Catalogusbestand wordt gecontroleerd. Multilinked-bestanden worden gecontroleerd. Catalogushiƫrarchie wordt gecontroleerd. %) Bestand met uitgebreide kenmerken wordt gecontroleerd. Volumebitoverzicht wordt gecontroleerd. Volume-informatie wordt gecontroleerd. Het volume 'Macintosh HD' is OK. Schijf activeren

1 HFS-volume gecontroleerd
Volume is zonder problemen gecontroleerd

Kijk indien na het opstarten, bijvoorbeeld finder met veel moeite sluit, dan werkt het wel weer, maar het kost heel veel moeite.

Ik laat de mac nu gewoon aanstaan.

Laat Applejack er eens op los.

[quote:68facf7c71="jim766"]Kijk indien na het opstarten, bijvoorbeeld finder met veel moeite sluit, dan werkt het wel weer, maar het kost heel veel moeite.[/quote:68facf7c71] Wat staat er op het bureaublad? Al eens geprobeerd om het bestand com.apple.finder.plist uit je voorkeurenmap (in Bibliotheek) te verwijderen?

Wat staat er op het bureaublad? Al eens geprobeerd om het bestand com.apple.finder.plist uit je voorkeurenmap (in Bibliotheek) te verwijderen?

Hierdoor is het probleem verholpen.