Nederlands boeken over CSS?

Ik geef les in een school, en ik ben het soms beu om aan iedereen CSS uit te leggen, Engelse sites en boeken (Zeldman - Erik Meyer) zijn er genoeg, maar is er een goed en duidelijk nederlands boek dat CSS aan mijn leerlingen kan uitleggen (17 - 18 jaar)

Het moet er wel eentje zijn dat van nul start, en een overzicht geeft van diverse tags en hun functies.
Iemand een idee?

Je bent het beu om css uit te leggen? En jij bent leraar? Volgens mij moet je dan een ander vak gaan leren. Ik hoop alleen voor je dat als je dat gaat doen, je een andere leraar krijgt dan jezelf. :wink:

Hoi Angorawol,

In de "snel op weg " serie is er in ieder geval een boek dat

“DHTML en CSS voor het World Wide Web” heet.
Vast wel bv. bij bol.com en dergelijken te vinden.

Verder vind ik ook nog deze http://www.scheltema.nl/sanashop_v2/bgn/pages/detail.asp?content=10520000343683_1_10090000000010 en dezehttp://www.comcol.nl/detail/45658.htm

[quote:1f8ad69677="Snakeman"]Je bent het beu om css uit te leggen? En jij bent leraar? Volgens mij moet je dan een ander vak gaan leren. Ik hoop alleen voor je dat als je dat gaat doen, je een andere leraar krijgt dan jezelf. :wink:[/quote:1f8ad69677]

Wat is dit voor flauwe reactie!
Ik ben geen leraar CSS (ik heb er zelfs niet eens een officiele opleiding voor gehad, maar zelf moeizaam bij elkaar gesprokkeld, met dank aan John Allsopp van Westciv)
Ik ben namelijk een leraar in hart en nieren en wel een hele goede, vraag dat maar aan mijn leerlingen en oud-leerlingen. Maar ik ben een leraar beeldende vorming, niet eens een leraar ICT. Ik heb geen dure cursus in (whatever) gekregen. In mijn opdracht zitten tal van zaken gaande van leren potlood slijpen, schilderen met de juiste verf, kleurenleer, kennis hebben van de beeldtaal en kunstgeschiedenis. Omgaan met computers (Flash, HTML, Photoshop, Illustrator, Indesign…)is gewoon één van die onderdeeltjes in die beeldtaal. Ik heb met mijn eigen geld mijn computers en webruimte gekocht en de programma’s betaald.
Ik kan onmogelijk zo’n uitgebreid en technisch gegeven als CSS helemaal kennen.
Mag ik dan ook misschien eens vragen of ik een handig referentieboek kan vinden, (dat ik ook zelf ga betalen.)

http://www.comcol.nl/detail/45658.htm

een uitgave van Academic Service, geschreven door Eric Meyer in het Nederlands vertaald voor 8Euro95

Ik ken het boek niet, maar klinkt – gezien de auteur en de prijs – als een aanvaardbaar startboek.

Dat is wat ik zoek, bedankt!

Mijn excuus voor deze reactie. Misschien moet je volgende keer erbij vertellen wat voor leraar je bent. Ik kreeg de indruk dat je een Webdesigner was... vandaar mijn reactie...

Excuses aanvaard Het is waar dat ik natuurlijk niet gezegd had wat voor soort leraar ik ben, sorry. Maar als iemand op mijn leraarziel trapt, sta ik zelden in voor de gevolgen :wink:

Als ik alleen maar leraar webdesign zou zijn, had je natuurlijk volop gelijk.

[url=http://www.designhulp.nl/?subjectID=1&CatID=1&cName=Designhulp&subCatID=2&scName=Mededelingen&readTopic=6870#msg43314]Klikkerderklik[/url]

Lijkt mij ook een prima optie!

Roel

Super, (die kende ik nog niet.)

Van academicservice.nl heb ik meerdere boeken :D Voordeel: als je met relatief nieuwe materie begint is Nederlandse uitleg 'minder heftig', en dus ideaal als uitgebreide basis die je dan kunt toepassen bij verdere toekomstige ontwikkelingen die je dan gemakkelijker op kan nemen in het Engels op de diverse actuele sites. Nadeel: specifieke Engelstalige benamingen en omschrijvingen zijn niet goed te vertalen naar Nederlands en in feite loop je met vertalingen natuurlijk altijd (iets) achter op nieuwe ontwikkelingen.

Althans dit is mijn ervaring :wink:

Het is niet echt een antwoord op je vraag, maar dit boek leert je CSS alleszins goed aan in Dreamweaver MX 2004! Volledig Nederlandstalig doe boek.

http://www.mediatafel.com/boeken/dreamweaverMX2004/default.asp

Welliswaar geen boek maar een handige online referentie voor html en CSS http://www.handleidinghtml.nl/ Ik kan me goed voorstellen dat je daar zelf je 'intro tot CSS' mee kunt schrijven en bijschaven.

Zeer interessante link CSS oorspronkelijk door een Nederlander (wiens naam mij nu niet te binnen schiet) werd ontwikkeld (en weliswaar in het Engels)