Nee, bij Apple doen ze dat niet

https://www.theguardian.com/technology/2019/jul/26/apple-contractors-regularly-hear-confidential-details-on-siri-recordings

https://nos.nl/artikel/2295635-apple-luistert-mee-naar-seks-drugsdeals-en-medische-informatie-via-siri.html

De privacy-mythe van Apple maar weer eens doorgeprikt. Maar Raymon & co zullen ongetwijfeld een artikeltje voorbereiden dat het allemaal niet zo is.

Natuurlijk doet Apple dat ook. Wie gelooft dat dat niet zo is, is redelijk naïef.

Apple is echt niet heiliger dan Google of eender welk ander bedrijf van die omvang.

Ik doe het ook. Gemiddeld 3x per week.

Als die korte fragmenten niet direct naar personen te herleiden zijn, weet ik niet of het wel zo erg is. Maar volgens het verhaal in The Guardian zijn ze dat wel, en als dat klopt vraag je je wel af of dat niet anders moet.

Waar ik eigenlijk nog meer van schrik is dat het gaat over “less than 1% of daily Siri activations” - want dan zal het toch wel over enorme aantallen gaan. Eén procent van heel veel is nog steeds veel.

Maar Raymon & co zullen ongetwijfeld een artikeltje voorbereiden dat het allemaal niet zo is.
Ik denk het niet.

 

Je mag Raymon heel vaak een schop onder het bureau geven omdat hij veel fouten maakt (vertalen, zinnen die niet lopen en dat soort dingen) maar wat je niet niet kunt zeggen is dat hij geen inzicht heeft over wat wel en niet belangrijk is om te melden. Het verhaal over Google Assistant, een tijdje geleden heeft hij ook NIET meegenomen (of ik heb er overheen gekeken) en bewust niet! Omdat het geen nieuwswaarde had anders dan met modder willen gooien en makkelijk scoren op basis van gevoelens. Google heeft er ook op gereageerd en er was niets aan de hand. Nooit meer wat van gehoord. Apple reageert op dit en dan is er ook niets aan de hand.

 

Probeer eens te zoeken in nieuwsberichten; dan krijg je een lijst waarin berichten tussen 2015 en 2019 elkaar kruisen, en geef je de moed al snel op.

 

Maar dit artikel waarin Tim nogal hamert op privacy is wel geinig in deze setting:

https://www.onemorething.nl/2018/10/tim-cook-privacy-siri/

<p class="cite">Shmoo op 30 juli 2019 om 02:14</p>
Maar Raymon & co zullen ongetwijfeld een artikeltje voorbereiden dat het allemaal niet zo is.
Ik denk het niet.

 

Je mag Raymon heel vaak een schop onder het bureau geven omdat hij veel fouten maakt (vertalen, zinnen die niet lopen en dat soort dingen) maar wat je niet niet kunt zeggen is dat hij geen inzicht heeft over wat wel en niet belangrijk is om te melden. Het verhaal over Google Assistant, een tijdje geleden heeft hij ook NIET meegenomen (of ik heb er overheen gekeken) en bewust niet! Omdat het geen nieuwswaarde had anders dan met modder willen gooien en makkelijk scoren op basis van gevoelens. Google heeft er ook op gereageerd en er was niets aan de hand. Nooit meer wat van gehoord. Apple reageert op dit en dan is er ook niets aan de hand.

 


Dat kun je wel degelijk zeggen. Het zoveelste lek in de Apple OS-en, hardware fouten en nu weer een groot privacy issue wordt niet of nauwelijks gemeld. Als hier wel een artikel verschijnt dan wordt het nogal positief weergegeven. Op zich prima als je dit als fan-boy/girl site doet maar neem dan andere merken en os-en ook niet meteen de maat als daar iets gebeurd.

Als je nu nog niet echt doorhebt wat voor enorm privacy lek dit is en hoe herleidbaar tot een persoon dan moet je misschien maar eens onafhankelijke techsites bezoeken. Of gewoon nadenken!

Verder is dit een best vermakelijke i-sheep site.

Ben het er helemaal mee eens.

 

One More Thing is soms net een loopjongen voor Apple.

 

Als er wat op te merken valt of er een schandaaltje is met Google of Android wordt dat maar al te graag groot uitgemeten met ‘hoe Apple’ het dan beter doet en zich meer richt op privacy.

 

Nu er eigenlijk een flink schandaal is over afluisteren van Apple klanten zelf.
Hoor je niets en wordt erover gezwegen. Als er wat komt zal het bovendien wel weer rechtgeluld worden.

 

Maar wat krom is kun je niet rechtlullen.

Misschien heel naief van me, maar ik ben hier heel erg van geschrokken. Apple blaast steeds hoog van de toren dat privacy -naast gebruikersgemak en een superieure gebruikersinterface- hun unieke (ver)koop argument is, en dan komt dit naar boven. Ik zet mijn vertrouwen in Apple (en de aanschaf van nieuwe hardware, die voor aanstaande herfst ip de planning stond) voorlopig even ‘on hold’ tot hier meer over duidelijk is. Al 30 jaar Apple klant, maar nu met heel veel twijfel over of ik hiermee moet doorgaan.
Ik hoop echt dat dit tot op de bodem wordt uitgezocht. De eerste reactie van Apple vind ik niet erg hoopgevend.

Uit het NOS artikel:

Volgens de klokkenluider gaat de app bijvoorbeeld ook aan door het geluid van een rits die wordt geopend.
Dat hebben ze expres gedaan!

Er is een verschil tussen loopjongen en een Apple -minded website zijn.

 

Wat je vooral in dit soort situaties hebt zijn denk ik een hoop mensen die de producten/diensten die ze dagelijks gebruiken eigenlijk niet begrijpen terwijl ze wel heel erg in de illusie leven hebben dat ze het wel allemaal begrijpen en er verstand van hebben of aardig meekomen. ← Waarom heeft zo’n persoon niemand in zijn omgeving die zegt. Laten we even stoppen met computeren. Hier heb je een boek of cursus zodat je essentiële vaardigheden leert die bij computeren horen. Vroeger had je een boekje genaamd MacMiep, stelde niet zoveel voor maar het had wel een doelgroep. Mensen die met een Mac wilde werken minimale vaardigen bijbrengen zodat ze iets beter begrepen waar ze mee bezig waren. Je praat dan over een periode van twaalf+ jaar geleden, toen waren computers nog vooral standalone machines en als je een hele goeie/nieuwe computer had met een beetje luxe dan kon je al zonder kabel internetten.

 

Probeer eens voor te stellen dat mensen uit zo’n generatie nu iPhones, en wat niet allemaal gaan gebruiken met hun beperkte kennis van zaken. Daar zitten tegenwoordig misschien wel 32 features van het kaliber WiFi in verwerkt. Allemaal dingen die je eigenlijk niet begrijpt maar waar je wel mee moet gaan werken. Hier een trendy app die iedereen gebruikt, begin maar met selfies en wat niet allemaal te maken want iedereen doet het. Niemand vraagt of je begrijpt wat het doet, hoe het werk … nee het is allemaal zo laagdrempelig gemaakt dat je er met een druk op de knop mee kunt beginnen en vaak vanwege UX werkt dat ook heel aardig ← wat resulteert in een positief gevoel dat je kunt goed kan! Eigenlijk is dat ongeveer net zo idioot als in 2019 op een motorfiets stappen zonder helm en motorkleding en de parkeerplaats afrijden zonder te vallen. Het verschil is alleen dat het ene toegankelijker is dan het andere dus sta je er minder bij stil.

 

Speel dit filmpje eens een aantal keer af. De eerste keer zal je waarschijnlijk vooral bezig zijn met het kijken naar de animaties in het filmpje, hierdoor ontgaat je waarschijnlijk een boel informatie dat gezegd wordt. Speel het minimaal twee keer af en doe je ogen eens dicht om alleen te luisteren naar wat er gezegd wordt.

 

https://youtu.be/0fsU_2wtzfM

 

☝️

" … unstructured and disjointed" en “… it learns from what you compile”


 

Als je twee of drie zinnen in dit filmpje begrijpt en weet te vertalen naar diensten zoals Siri, dan ben je denk ik waar dit allemaal om draait. Het heeft denk ik niet echt met intelligentie te maken maar domheid, vooroordelen en (onderbuik)gevoelens kunnen wel heel erg snel in de weg zitten tijdens dit proces.

 

 

Apple hamert al jaren op het belang van privacy en gebruikt het als één van hun belangrijkste verkoopargumenten. Afgelopen weekend kwam aan het licht dat ze er echter een loopje mee nemen, net zoals andere bedrijven.

Op deze site wordt er echter nog steeds met geen woord over gerept… vreemd!

<p class="cite">polansky op 30 juli 2019 om 10:38</p> One More Thing is soms net een loopjongen voor Apple.
't is en blijft een fan site. En daar is niks mis mee.

Iedereen die probeert een redelijk objectief oordeel te vormen moet zich toch informeren op veel sites. Pas als je dat gedaan hebt kun je voor jezelf wel een wat objectiever beeld vormen.

Ik ben in ieder geval wel blij met manier waarop OMT redactie voert.

 

.

Een van de ongeloofwaardigste zaken in het boek ‘1984’ was toch wel het ‘telescreen’. Het leek me, toen ik het meer dan 40 jaar geleden las, ergens in het vorige millennium, onwaarschijnlijk dat mensen zo gek zouden zijn om het toe te staan dat een beeldscherm met microfoons en camera’s in de huiskamer zou staan… In die tijd namen oostduitsers liever geen telefoon, die kon afgeluisterd worden, en had men daar vaak een notitie-blokje en een potloodje bij de voordeur hangen, voor onverwacht bezoek.

Ik heb dit draadje met de nodige verbijstering gelezen. Alleen Shmoo komt met wat zinnigs. Kortgeleden bleek dat de spraak-assistenten van Amazon en van Google soms gebruik maakte van menselijke luisteraars om het machine-leren te helpen. Veel gedoe in de pers en zo. Toen dacht ik al: wedden dat Apple dat ook moet doen om een beetje kwaliteit in Siri te waarborgen. Blijkt dat ook zo te zijn. Iedereen boos. Ja, wat dacht je dan. Dat dat allemaal vanzelf gaat, Dat die computers al die malle nederlandse accenten en dialecten en eventuele dronkemanspraat vanzelf wel aanleren?

Zelf staat bij mij Siri uit. het voegt niks toe. wel heb ik Gmail en wat nou zo leuk is: ik krijg haast nooit Spam! er zit daar dus een robbetje mijn mail te lezen en als ie spam ziet dan waarschuwt ie mij. Of, als het heel duidelijk is: gooit ie het weg. prachtig.

Maar wel een inbreuk op mijn privacy. Het zij zo.

Aan de andere kant: het is met dit warme weer altijd goed om je ergens over op te winden! -)

Ter info:

 

We hadden dit artikel inderdaad op stapel staan, maar het bleek na controle een storm in een glas water te zijn (click-bait dat door andere sensatie-pers zonder verificatie is overgenomen).

 

Inderdaad wordt Siri door mensen gecontroleerd op nauwkeurigheid. Dat wordt bij elke stemassistent gedaan. Bij Apple gebeurt dat echter met zoveel restricties en juridische clausules richting medewerkers, dat de privacy absoluut niet in het geding zal komen. Dat kan Apple als privacy-voorvechter namelijk niet verkopen aan de achterban. Het is logisch dat er bij die beluisterde opnamen dingen worden gehoord die door die zgn. ‘klokkenluider’ worden genoemd. Er mag echter niets anders mee gedaan worden dan te observeren waardoor Siri werd geactiveerd (een stemcommando of een achtergrondgeluid, zoals bv. in sommige gevallen het openen of sluiten van een ritssluiting) en of de gestelde vraag en het gegeven antwoord op elkaar aansluiten.

 

Omdat na het schiften van waarheid en poeha de hele zin van het artikel verdwenen bleek, hebben we besloten het dan ook niet te plaatsen. Het zou geen enkele nieuws- of meerwaarde gehad hebben.

 

Aan de andere kant vermoed ik dat hier het laatste woord nog niet over gezegd is…

Omdat na het schiften van waarheid en poeha de hele zin van het artikel verdwenen bleek, hebben we besloten het dan ook niet te plaatsen. Het zou geen enkele nieuws- of meerwaarde gehad hebben.”…

 

In dat geval zijn ook alle artikels ivm privacy bij diensten van Facebook, Amazon, Google e.d. volledig overbodig.

Wie dergelijke diensten gebruikt geeft een deel van zijn privacy op.

Ook bij Apple.

Wat kraam JIJ nu weer voor een onzin uit? ?

<p class="cite">Night op 30 juli 2019 om 18:04</p> Ter info:

 

We hadden dit artikel inderdaad op stapel staan, maar het bleek na controle een storm in een glas water te zijn (click-bait dat door andere sensatie-pers zonder verificatie is overgenomen).

 

Inderdaad wordt Siri door mensen gecontroleerd op nauwkeurigheid. Dat wordt bij elke stemassistent gedaan. Bij Apple gebeurt dat echter met zoveel restricties en juridische clausules richting medewerkers, dat de privacy absoluut niet in het geding zal komen.


Hier hadden we het dus al over… OMT lult goed wat krom is.
Is het Google dan wordt het breed uitgemeten, maar oh nu is het Apple en ineens is er ‘niets’ aan de hand.

 

Gelul natuurlijk en dat weet je zelf ook wel!
Apple is geen haar beter dan de rest… Dat Apple de berichten van Siri ook doorstuurt naar derden zoals ondertussen ook al is bevestigd is natuurlijk voor OMT ook geen probleem. Daar zwijgt met ook al over…
Doe het maar weer af als storm in een glas water, daar zijn de fanboys goed in.

Privayc ‘my ass’ net zo goed bij Apple dus!

 

…en hoppa… daar is nummer twee die zwaar uit z’n nek kletst en kennelijk precies weet hoe alles werkt bij zowel Apple als OMT zonder er ooit een stap binnen gezet te hebben of zelfs maar ooit een woord gewisseld heeft met Raymon of Night (OMT) of Tim Cook (Apple) … ?

<p class="cite">polansky op 30 juli 2019 om 18:45</p>
<p class=”cite”>Night op 30 juli 2019 om 18:04</p> Ter info:

 

We hadden dit artikel inderdaad op stapel staan, maar het bleek na controle een storm in een glas water te zijn (click-bait dat door andere sensatie-pers zonder verificatie is overgenomen).

 

Inderdaad wordt Siri door mensen gecontroleerd op nauwkeurigheid. Dat wordt bij elke stemassistent gedaan. Bij Apple gebeurt dat echter met zoveel restricties en juridische clausules richting medewerkers, dat de privacy absoluut niet in het geding zal komen.


Hier hadden we het dus al over…. OMT lult goed wat krom is.
Is het Google dan wordt het breed uitgemeten, maar oh nu is het Apple en ineens is er ‘niets’ aan de hand.

 

Gelul natuurlijk en dat weet je zelf ook wel!
Apple is geen haar beter dan de rest… Dat Apple de berichten van Siri ook doorstuurt naar derden zoals ondertussen ook al is bevestigd is natuurlijk voor OMT ook geen probleem. Nee natuurlijk niet ‘privacy my ass’!

 


Zo is het.

Maar ieder zijn “geloof” zeker:-)

Als mensen dat “privacy” verkoopargument braaf willen slikken is dat hun goed recht natuurlijk.