net gebrande CD wordt niet gelezen

Ik heb net met iTunes een CD gebrand (Terranova - Hitchhiking nonstop with no particular destination, een aanrader) en hem daarna voor de grap (dacht ik) er weer ingedaan om te kijken of hij gelezen werd. Tot mijn schrik gaf Mac OS X aan dat hij een CD had binnengekregen waarvan hij niet wist wat het was. De CD speelt overigens wel goed af in mijn stereo.

Ik merk net dat hij dit ook met alle andere audio CDs doet. Nou ben ik de laatste tijd veel bezig geweest met het proberen te downloaden van Matlab 6.5 en daarom heb ik veel ISOs gebrand die hij ook niet wist te herkennen, maar ik neem aan dat het daar niets mee te maken heeft.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Of anders wat de shortcut is om tijden het opstarten een hardware test te doen, misschien dat dat iets vertelt.

wat heb je voor hardware? leest ie normale audio cd's wel?

In principe moet iTunes opstarten als je er een audio CD in stopt, mischien heb je met een ander audio programma die die mogelijkheid heeft uitgezet....

Hoi, volgens moet je kijken bij: systeemvoorkeuren/cd's en dvd's En dan aan geven bij: Wanneer u een muziekCD plaatst: Open met iTunes. Lijkt me erg voor de hand liggend dus misschien zit ik er helemaal naast maar je kan even kijken en het proberen.

ik had er inderdaad al naar gekeken (alhoewel ik moet bekennen dit gedaan te hebben naar mijn eerste post, bedacht me opeens hoe stom dit zou zijn) en de optie staat goed ingestelt

Ik wil je niet doen panikeren, maar ik heb dit ook gehad met een DVD-Rom. Hij wou plots geen audio en CD-roms meer lezen, maar DVD's was geen probleem.

Ik heb een maand lang forums afgezocht, een “specialist” laten komen en bleek dat dat mijn DVD-rom stuk was (heel onlogish want hij las wel DVD’s). En ja nieuwe DVD-rom gekocht en jawel het werkte weer. De mijne was wel niet meer in garantie de jouwe nog wel.