Netwerk - Kopieren tussen Windows en Mac - Wazige fouten

Ik ben bezig met het overzetten van data van mijn iBook naar mijn Server met windows server 2003 erop

Ik blader dus via Finder naar mijn gedeelde map op de server waar ik schrijfrechten op heb. Het gaat hier om mappen van enkele GB’s groot. Dat gaat goed, maar duurt dus nogal lang, dus ik loop weg van mijn iBook en heel vaak als ik na een tijdje terugkom staat er: " kan bestand bla bla niet kopieren omdat … naam … " (oid)

Ipv dat Mac osx het kopieren van dat bestand dan overslaat en gewoon verdergaat stopt ie ermee! Heel iritant. Weet iemand hoe dit komt en of dit op te lossen is?

Kan het zijn dat je 'Windows-vreemde' leestekens in mappen of bestandsnamen hebt staan?

Dat kan idd heel goed maar hoe kom ik daar achter dan?

Maak even een paar mappen aan met in enkele zo'n Windowsonvriendelijk leesteken. Kopieëer dit eens en kijk wat er gebeurd.

en via welk protocol communiceer je met de server. Via smb zijn er nogal wat restricties, zker met de grootte van bestanden uiteraard rare tekens checken

suc6

Wat ik meestal doe is de bestanden in een ISO / ZIP / DMG zetten en die vervolgens op een server zetten. Niet echt handig, maar iets anders is er helaas niet aan te doen. Windows vreet die tekens gewoon niet, en dat kan je alleen veranderen door elk bestand na te lopen op vreemde tekens (maar dat is een kut werk)

[quote:58a029258c="Pink Grapefruit"]Wat ik meestal doe is de bestanden in een ISO / ZIP / DMG zetten en die vervolgens op een server zetten. Niet echt handig, maar iets anders is er helaas niet aan te doen. Windows vreet die tekens gewoon niet, en dat kan je alleen veranderen door elk bestand na te lopen op vreemde tekens (maar dat is een kut werk)[/quote:58a029258c]

Dat is hele goede tip idd.
Bedankt!

je mag geen wildcards gebruiken in bestandsnamen voor een windows geformateerde schijf. Dat wil zeggen dat bestandnamen waar een sterretjes * of punt • in voorkomen verboden zijn, evenals bestandnamen waar een slash of backslash in voorkomt. Verder komt het ook voor dat een spatie in de bestandnamen niet kan worden gebruikt evenals ook te lange bestandsnamen. Verder ook even in de gaten houden dat verborgen bestanden geen roet in het eten gooien.

Aanhalings- of Inchtekens (") vreet mijn fat32 externe schijf ook niet. Het vervelende is dat de hele actie dan wordt afgebroken, i.p.v. verder te gaan met de bestanden die geen probleem geven. Voor ik een map backup voer ik daarom eerst een zoekopdracht uit op de te kopieren map met die kritische tekens (\"/). De bestanden waar die tekens in voorkomen hernoem je of ZIP je.

Zo heb ik een hele map met fonts waarbij in de bestandsnamen veel back-slashes voorkomen (). Ik weet alleen niet zeker of je zomaar betsandsnamen van fonts kunt hernoemen zonder problemen?