Netwerk opzetten MacBook Pro en PC via Ethernet

ey iedereen!

Ik heb zopas een MacBook Pro gekocht (standaard 1.8 Ghz) (ga hem morgen halen :lol: mijn eerste Mac!) en ik zou graag bestanden overzetten vanop mijn huidige PC (pentium 4, windows XP). In het Apple center hebben ze me aangeraden om dat via ethernet te doen (ze steken morgen een ethernet kaart in m’n PC), maar heb je dan nog een router nodig? En hoe kan ik dan op internet surfen met mijn mac? (ik heb een externe USB-adsl modem voor mijn pc van Alcatel)

Alvast bedankt voor de info!

Je hebt geen router/hub/switch nodig; alleen een cross-netwerkkabel. In de winkel waar je je MBP hebt gekocht, zullen ze er wel 1 hebben voor je; anders bij elke betere pc-boer. Het is een kwestie van aansluiten op elkaar en dan op je mac "windows-deling" aanzetten in het tabblad "delen" in de "systeemvoorkeuren" (zit onder het blauwe appeltje). In het tabblad "netwerk" moet je de mac een ip-adres geven. bijv. 192.168.2.1 en subnet masker: 255.255.255.0 daarna moet je op je windows bak ook een ip-adres invullen: 192.168.2.2 en subnet: 255.255.255.0 daarna maak je via je windows pc een netwerkverbinding met je mac via het ip-adres (192.168.2.1) Hij vraagt nu om je gebruikersnaam en wachtwoord van je mac. Als dit gelukt is, krijg je een netwerkverbinding met je mac en kun je heel gemakkelijk alles op je mac zetten. Wat je internet betreft: Bel ff. lekker je internet-provider; die zal je verder helpen.

gr.
Thomas

thx!

Ik zal morgen weten te zeggen of het werkt :slight_smile:

ik heb mijn MacBook Pro afgehaald en het is echt een schitterend toestel! :lol:

geen last van een storend geluid en geen last van een streep in het scherm!

maar een netwerk opzetten is nog nie gelukt…

windows meldt dat het netwerk actief is en de macbook ook, maar ik geraak nie op internet en ik kan geen bestanden delen…

[quote:336cd56aec="t.leffers"]Je hebt geen router/hub/switch nodig; alleen een cross-netwerkkabel. In de winkel waar je je MBP hebt gekocht, zullen ze er wel 1 hebben voor je; anders bij elke betere pc-boer. Het is een kwestie van aansluiten op elkaar en dan op je mac "windows-deling" aanzetten in het tabblad "delen" in de "systeemvoorkeuren" (zit onder het blauwe appeltje). In het tabblad "netwerk" moet je de mac een ip-adres geven. bijv. 192.168.2.1 en subnet masker: 255.255.255.0 daarna moet je op je windows bak ook een ip-adres invullen: 192.168.2.2 en subnet: 255.255.255.0 daarna maak je via je windows pc een netwerkverbinding met je mac via het ip-adres (192.168.2.1) Hij vraagt nu om je gebruikersnaam en wachtwoord van je mac. Als dit gelukt is, krijg je een netwerkverbinding met je mac en kun je heel gemakkelijk alles op je mac zetten. Wat je internet betreft: Bel ff. lekker je internet-provider; die zal je verder helpen.

gr.
Thomas[/quote:336cd56aec]

het netwerk opzetten is gelukt; ik kan data overzetten van mijn pc naar mijn mac maar ik kan niet surfen (dit was de eerste keer gelukt maar gaat nu niet meer) op mijn mac (via mijn pc). Enig idee hoe dit opgelost kan worden? (ik kan mijn modem niet rechtstreeks aansluiten op mijn mac want die werkt blijkbaar nie met de intel macs : Sagem 800 fast)