News script welke?

Aloha,

Ik wil graag in een site een soort van nieuws systeem bouwen, dit moet alleen toegankelijk zijn voor 1 of 2 personen, zodat zij via de browser een stukje nieuws kan uploaden en dit op een opgegeven (vaste plek) op de site komt, knippen en plakken dus!

Ik ben al bij hotscripts geweest maar ben nu al veel te lang bezig met het testen van allerlei nieuwssytemen die allemaal veel te uitgebreid zijn.

Het moet dus voor 1 of 2 personen te gebruiken zijn via je browser en het nieuwste bericht zal dan automatisch bovenaan komen te staan. Iemand enig idee (volgens mij is dit niet zo heel erg ingewikkeld toch)

thnx,

vanWoods

Als je op de server php hebt draaien dan is Cutenews een goede simpele oplossing(geen database nodig) download: http://web.langame.net/air/ Het forum: http://web.langame.net/air/forum/ geen php kennis nodig!

Cutenews is ook nog te uitgebreid!

kijk hier voor wat ik bedoel: www.breastcheck.nl rechts heb je het gedeelte waar nieuws in moet komen dat is alles, maar dit ga ik zelf niet bij houden dus moet het via de browser te regelen zijn want de eigenaar heeft geen verstand van html en dergelijke.

Op een afgesloten gedeelte moet tekst kunnen worden geplakt en worden gewijzigd en dan worden geupload d.m.v. een druk op de knop! daarna zal het rechts in het Nieuws gedeelte verschijnen. Bezoekers van de site mogen dus niets aan het nieuws kunnen veranderen.

Ik weet niet of dit simpel te doen maar daarom vraag ik het nu ook hierzo……

thnx! :?

heb je wel php draaien?

[quote:73d8affcef="diederik"]heb je wel php draaien?[/quote:73d8affcef]

Das geen probleem dat draait als een trein! :smiley:

Snap je wat ik bedoel, dat cutenews is te uitgebreid voor wat de klant wil dat zal hem alleen maar afschrikken. :wink:

Als het niet te moeilijk moet zijn, heb ik in deze topic: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=21602 iets gepost wat ik zelf heb gemaakt. Het is wel in flash, je kan dan de FLA aanpassen en erinzetten. Het is met scrollbar en een systeem dat alleen de bevoegde mensen zich kunnen inloggen en nieuws plaatsen/aanpassen/ deleten.

Succes.

Thnx konijn :)

Ik zal er eens naar kijken maar het is beter als het gewoon iets als php is!!

bedankt voor je moeite!!

[quote:24223c3af1="konijn"]Als het niet te moeilijk moet zijn, heb ik in deze topic (http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=21602 ) iets gepost wat ik zelf heb gemaakt. Het is wel in flash, je kan dan de FLA aanpassen en erinzetten. Het is met scrollbar en een systeem dat alleen de bevoegde mensen zich kunnen inloggen en nieuws plaatsen/aanpassen/ deleten.

Succes.[/quote:24223c3af1]

Ziet er goed uit maar mis ik niet iets van een database want ik krijg nu namelijk de error:

connection error!/nieuws/getNieuws.php

in m’n browser!!

Normaal moet alles zeker werken. Kan je nieuws via de admin sectie invoegen en kan je de lezen? Zoja, dan ligt het probleem ofterwel in includes/connectFLASH.php of en het flash bestand zelf. Zoniet, is er wel een goede tabel aangemaakt ?