NeXTstep download

[size=7:993c2ab9dc][quote:993c2ab9dc]NeXT was een Amerikaans computerbedrijf, gevestigd in Redwood City, Californië. Het werd in 1985 opgericht door Steve Jobs na zijn vertrek bij Apple Computer, dat NeXT in 1997 zou overnemen.

Tijdens haar bestaan bracht NeXT twee computer werkstations op de markt: de NeXTcube en de NeXTstation. Beide systemen waren gericht op de hoger onderwijs markt en de zakelijke markt.
Naast hardware ontwikkelde NeXT het NeXTSTEP operating system dat later ook te koop was voor andere processors onder de naam OPENSTEP, concurerend met Windows 95.

In 1993 trok NeXT zich terug uit de hardware markt en op 7 februari 1997 werd het bedrijf overgenomen door Apple. Al leek het er meer op dat Apple bij de terugkeer van Steve Jobs naar Apple werd overgenomen door NeXT. Het Apple management werd namelijk grotendeels vervangen door het NeXT management.

Bij Apple werden veel onderdelen van de NeXTSTEP interface overgebracht naar Mac OS X, inclusief het “dock”. Mac OS X is grotendeels gebaseerd op NeXTSTEP, het besturingssysteem voor NeXT Computers, dat op zijn beurt gebaseerd is op een BSD-kern.[/quote:993c2ab9dc][/size:993c2ab9dc]

Voor wie geïnteresseerd is, wat nextstep is, en hoe het werkt, wel je kan het legaal downloaden van de site van Apple. Je hebt een paar floppy’s nodig, en je moet het maar op een oudere pc installeren!

Mac OS X is hierop gebaseerd!

http://download.info.apple.com/Apple_Support_Area/Apple_Software_Updates/MultiCountry/Enterprise/nextstep/floppyimages/

Dit lijken mij enkel de diskettes die nodig zijn om een PC op te starten wanneer je NeXTstep 3 installeert vanaf CD.