Niet opnieuw laden navigatie bar

Ben op dit moment een site aan het maken. Boven in beeld staat een logo en een horizontale navigatie bar. Nu moet dit op elke pagina van de site komen te staan.

Niet zo moeilijk.

Maar met frames wil ik niet werken.

Dus dan gewoon op elke pagina het logo en de navigatie bar plaatsen.

Maar hoe voorkom ik dat elke keer als men op een pagina klikt in de navigatie bar, het logo en de plaatjes van de navigatie bar opnieuw geladen worden?

Moet dit met javascript of CSS?

  • Weet niet echt met welke keywords ik moet zoeken op google. -

Voor zover ik weet, kan dit niet anders dan met Frames. Maar ik heb geen ervaring met Java of StyleSheets.

Waarom wil je niet met Frames werken?

Heb altijd problemen met uitlijnen (vooral als je van die 1 pixel lijntjes gebruikt). :D

Voor de rest vind ik het niet lekker werken.

Netscape begrijpt border=0 en dergelijke niet altijd. Dus in IE zie je de tabelrand niet en in Netscape weer wel.

Bij http://fok.nl blijft de tracker links staan. Dat principe wil ik dus.

Weet niet of macosx het ook heeft. De buttons bovenin dus.

Dit gebeurt in PHP dacht ik. Het bovenmenu hier wordt op elke pagina opnieuw geincludeerd met PHP. Als je enige ervaring met PHP hebt weet je dat er een "Paginascript" bestaat. Dit werkt heel simpel, het paginascript zet je op de plaats in een layout waar de inhoud moet komen en de rest spreekt zo'n beetje voor zich. Je kan een paginascript downloaden op [url]http://www.webmensen.nl/[/url], voor meer informatie over het paginascript is er op Webmensen.nl een artikel over geschreven, [url]http://www.webmensen.nl/?p=webmasters/artikelen&id=21[/url].

Hierbij is wel het fenomeen dat het menu en de rest van de layout [b:f9af188360]wel[/b:f9af188360] opnieuw laden, maar dit kan niet anders zonder frames. Heb je eigenlijk al weleens nagedacht over een iframe??

[quote:dc1d5b84db="mdd"]Netscape begrijpt border=0 en dergelijke niet altijd. Dus in IE zie je de tabelrand niet en in Netscape weer wel.[/quote:dc1d5b84db]

Frames zijn juist perfect, mits je weet waar je mee bezig bent. Dat voorbeeld dat die borders niet goed zijn in netscape…doe het volgende; border=“0” + border=“no”, et voila. Probeer wat meer de lezen over frames, het is echt heel simpel.

OK.

Ga eerst wat meer over PHP lezen. Vooral dat script lijkt me wel handig.

iFrames ken ik nog niet.
Is dat goed compatible met alle browsers?

Iframes (of iFrames voor de gezellige maccers onder ons, ahoewel het zo niet heet) zijn even compitabel als gewone frames in oude browsers, maar ik vind PHP persoonlijk professioneler overkomen. De URL's die ik al eerder vermeld heb zullen je wel verder de weg wijzen als je het in PHP wilt gaan doen.