Niet zo fijn nieuws - en hoe het nu verder gaat...

Zoals sommigen van jullie misschien weten is mijn gezichtsvermogen nogal naadje. Met rechts zie ik helemaal niks en links 20%. Dit is na veel operaties zover gekomen en was totnutoe heel stabiel. Was, want vorige week kreeg ik ineens last van het "goede" linkeroog. Nou heb ik dat wel eens vaker gehad, maar deze keer duurde het drie dagen. De eerste dag ermee naar het ziekenhuis in Den Haag. Doe ik altijd, want ik moet er zuinig op zijn. "Komt u vrijdag maar terug en neem wat rust." Ik ging dus eergisteren terug en toen brak er lichte paniek uit. Het had allang genezen moeten zijn. "We sturen u met spoed door naar het Oogziekenhuis Rotterdam." Ik kom in Rotterdam, waar een vriendelijke en mooie dame m'n oog onderzoekt. "Het is onrustig. Ik denk dat het wel goed komt, maar ik laat even de echte hoornvlies specialist kijken." Die specialist had vervolgens aan vijf tellen genoeg om te constateren dat het hoornvlies aan z'n einde is. Nou was dit al een donorhoornvlies, dat er al twintig jaar op zat, maar ik moest van die kerel horen dat zo'n ding hooguit vijfien jaar meegaat! Waarom vertelt niemand mij dat? Ik ga verdomme twee keer per jaar op controle, omdat dat ene oog dat ik nog heb wel goed moet blijven! Daar heb ik keihard voor moeten vechten. Afijn, binnen drie maanden gaat er geopereerd worden. De techniek is intussen enorm verbeterd, dus het stelt allemaal veel minder voor dan twintig jaar geleden, maar ik voel me nu even goed klote. Het zal uiteindelijk allemaal wel goedkomen, maar het moet gebeuren, anders zie ik straks geen reet meer. Ik hou jullie op de hoogte. Heb nu geen last, mag alleen geen lenzen meer dragen, dus ik ben nu als de sodemieter een noodbril aan het regelen. Die komt er overmorgen aan (fotootje zo gauw die er is). Afijn, dit moest ik ff kwijt, maar ik weet het zeker: ik ga ervoor.

Sterkte en succes!

zow, dit zijn inderdaad zéker geen leuke ontwikkelingen! :o dit is een van mijn grootste angsten trouwens, (bijna) blind of doof worden :( heel veel sterkte ermee!

Krijg je dan weer een nieuw donorhoornvlies? Hoe kom je die drie maanden door?

Hoedanook.
Wens je het beste…

Dat is klote.

Mijn vriendin is blind aan 1 oog,ik snap dus een beetje hoe verschrikkelijk gevoelig je bent voor problemen met je andere oog…

Succes!!

edit

Het is nog nooit goed georganiseerd geweest in de gezondheidszorg! Harde werkers kunnen er zelf niks aan doen, maar er is nauwelijks coordinatie en als er eens watwordt georganiseerd komt het met koeiletters in de krant, alsof er een wiel is uitgevonden.... Sterkte!

[quote:e41910e115="sally"]Krijg je dan weer een nieuw donorhoornvlies? Hoe kom je die drie maanden door? [/quote:e41910e115] Ik kom die drie maanden door met een hele behoorlijke bril en hopelijk zonder pijn. De toestand is nog niet ernstig, dus dit is het uitgelezen moment om te opereren. Dan voorkomen ze dat ik straks wel pijn en nog slechter zicht heb. Het wordt dus mijn tweede donorhoornvlies. Daarna kunnen ze dat geintje nog twee keer uithalen. Hopelijk gaat de volgende net zo lang mee als die ene die ik nu nog heb. @Turb, het Oogziekenhuis is gelukkig WEL goed georganiseerd. Echt top hoe ze me daar opgevangen hebben. Na die specialist was er gelijk een aardige verpleegkundige die alle tijd voor me nam.

Wel erg dat je dat nu pas te weten komt van de duur van zo'n donorhoornvlies, zoiets hadden ze je toch moeten laten weten. Alvast veel sterkte en moed in de komende drie maanden!

Ik voel heel erg met je mee. Heb aan beide ogen glaucoom en links ook nog staar. Oogarts te Tiel leek alles onder controle te hebben. Maar toen de druk in beide ogen toenam, schreef hij andere druppels voor. In no time zat ik met twee bloeddorrlopen ogen, zwaar geïrriteerd. Moest ik niet over zeuren, want ik kon niet zonder die druppels, zei hij. Mijn contacten in de Glaucoomvereniging adviseerden me naar het Oogzieknhuis Rotterdam te gaan. Daar werd meteen een van de druppels afgekeurd en kreeg ik te horen dat ik hoognodig moest worden geopereerd. Ik herstel nu van die operatie, aan mijn rechteroog. Heb een Baerveldt implant gekregen. Over twee weken hoor ik hoe we verder gaan met het linker. In dat OZR zitten inderdaad specialisten. Ik weet niet waar jij woont, maar hier bij mij in Tiel zitten volgens mij oogartsen die het basale werk aankunnen, maar kennelijk vergeten dat de wetenschap verdergaat dan hun basis-opleiding. Ik kan je niet meer bieden dan mijn medeleven. Maar soms helpt dat ook. Hou vol. En bel of mail me als je er behoegte aan hebt.

René Teunissen.

alvast veel sterkte en goede moed hopelijk kom je de 3 maanden door zonder al te veel pijn

Tering, atz, das niet fraai! Sterkte man. En elk nadeel heb ze voordeel, want nu zijn we lotgenoten in de strijd. 8) Fijn om jouw goede ervaringen met het OZR te lezen. Maar wat is een Baerveldt implant? En waar ik woon? Kijk maar naar m'n onderschrift...

Klinkt als een grote ingrijpende periode in je leven. Heel veel sterkte!

[quote:a2e508c13f="vogel"]Maar wat is een Baerveldt implant? [/quote:a2e508c13f] Dat is een microscopisch klein stukje siliconen met gaatjes erin en een slangetje eraan dat het vocht uit de oogkamer afvoert als de oogdruk te hoog wordt. Een kunstmatige drainage, dus. Voorlopig hoef je met mij overigens geen meelijden heb, want die operatie gebeurt onder narcose en de naweeën beperken zich tot een strak druppelregiem en en ter compensatie een glas tomatensap per dag. Ja en ik mag niet zelf een auto besturen. Oi?!

Vogel, heel veel sterkte de komende tijd, ik hoop echt dat alles snel goed komt. Ik hoop voor je dat die drie maanden voorbij vliegen.

Veel sterkte!

Sterkte Vogel...

Sterkte :)

K*T nieuws, vogel. Schrikken voor je, man. Straks ziet de wereld er vast mooier uit, met je nieuwe hoornvlies!

Ik ben niet zo goed in steunbetuigingen, dus ik beperk mij tot een welgemeend 'Sterkte, dat het maar snel goed mag komen'