Nieuw/andere monitor :: steeds hoofdpijn

Ik heb een andere monitor gekregen afgelopen week (mijn oude was stuk gegaan) en sindsdien iedere dag hoofdpijn gekregen. Hij staat al op 125 mhz dus weet niet wat ik nog meer moet doen.

Het is een LaCie Electron22 Blue4 (alsof dat iets uitmaakt)

Ik ben wel gevoelig voor lage refreshrates, maar die staat nu toch wel goed, dacht ik zo. Verder heb ik geen last van lichtinval oid.

Iemand tips?

draag je een bril? zo niet dan zou ik eens langs de opticien gaan! Kan zijn bij concentratie en slechte ogen dat je door de inspanning hoofdpijn krijgt. Een test is altijd gratis dus best de moeite.

misschien moet je het niet zoeken in de monitor maar in omgevingsfactoren... zoals een andere lamp op je bureau (ik noem maar even iets) of een ander wattage lamp in de omgeving ikzelf heb vernomen dat zoeits namelijk ook invloed heeft op het werken achter een beeldscherm.

Misschien is het wat anders hoor maar ik wilde je deze tip toch even meegeven.
Hoop dat je hoofdpijn overgaat elke dag hoofdpijn is echt geen pretje!

[quote:4e0f28268b="Berend"]draag je een bril? zo niet dan zou ik eens langs de opticien gaan! Kan zijn bij concentratie en slechte ogen dat je door de inspanning hoofdpijn krijgt. Een test is altijd gratis dus best de moeite.[/quote:4e0f28268b]

Mijn ogen zijn goed… onlangs nog getest. (een brave 0 - 0 score)
Overigens krijg ik bij langdurige vermoeidheid geen hoofdpijn, maar dan ga ik dubbel zien. Dit is overigens nu niet het geval, noch ben ik vermoeid.

[quote:9969982148="ram0n"]misschien moet je het niet zoeken in de monitor maar in omgevingsfactoren... zoals een andere lamp op je bureau (ik noem maar even iets) of een ander wattage lamp in de omgeving ikzelf heb vernomen dat zoeits namelijk ook invloed heeft op het werken achter een beeldscherm.

Misschien is het wat anders hoor maar ik wilde je deze tip toch even meegeven.
Hoop dat je hoofdpijn overgaat elke dag hoofdpijn is echt geen pretje![/quote:9969982148]

Er is niets in mijn omgeving verandert, behalve de monitor. Ik heb geen kunstlicht maar gefilterd buitenlicht. Nooit problemen gehad :expressionless:

frequentie iets lager proberen, rond de 90.

eventueel een lagere resolutie proberen…

Ik ben zelfs meer gaan drinken (water en fris dan he)... misschien ben ik dat prompt vergeten sinds vorige week ofzo (ja je gaat hele rare dingen bedenken) maar dat was het ook niet.

Zo ik gewoon opnieuw moeten wennen ofzo?

Ik ga morgen de resolutie wel lager zetten... maar dan zie ik de "balken" wel over het beeld lopen... 8)

Ik houd u op de hoogte

125 hz?

Volgens mij kan het oog maar maximum 75hz waarnemen. Alles daarboven is overkill.

Alles daaronder kan wel vaak hoofdpijn veroorzaken, maar mss is een heel hoge frequentie ook niet gezond?

Het verschil tussen 75Hz en 85Hz vind ik aanzienlijk en merk ik ook. Ben met je eens dat mensen maar iets van 35 frames/sec max. kunnen waarnemen. Toch gaat het beeld flikkeren.

Waar je naar kan kijken trouwens is misschien je kleurenweergave, welk profiel gebruik je? Ik heb het zelf redelijk donker staan, omdat ik anders met veel wit op het scherm last van mn ogen en mn harses krijg.

Dubbelpost vanwege error: Zie hieronder.

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE
Line : 235
File : emailer.php

Administrators? :innocent:

Je hebt dus dubbelzien-problemen: dwz dat je oogspieren niet optimaal samenwerken als je moe bent. Ik heb dat ook gehad (dit ivm oogziekte van Graves, maar da's een heel ander verhaal) en bij de optometrist (die is oa gespecialiseerd in oogspierproblemen) geweest daarvoor. Daar heb ik geleerd dat je je oogspieren kan trainen door ze te dwingen goed samen te werken: Je houdt een pen (met de punt naar boven) op 30 cm afstand voor je ogen. Je kijkt naar het puntje van de pen en heel langzaam beweeg je de pen naar je gezicht toe, je probeert met beide ogen het puntje 'in the picture' te houden totdat je 't kwijt bent (je ziet dan 2 pennen). Dat een paar keer herhalen, en dat meerdere keren op een dag. Het heeft mij enorm geholpen. Binnen een week zag ik 's avonds niet meer dubbel en mijn ogen werken weer goed samen.

Cheers! Door dit topic ben ik even naar mijn eigen hertzen gaan kijken, nu van 75 naar 100... echt lekker! Maargoed... misschien krijg ik er zo weer hoofpijn van net als jij... :D

Je zal wellicht niet nog eens een nieuw scherm krijgen, maar sinds ik tft schermen heb kan ik vééél langer werken zonder ook maar ergens last van te hebben. Het beeld is veel rustiger.

ik krijg ook die foutmelding, maar het wordt wel geplaatst

Ik heb 'm nu naar 96 hz gezet. de monitor geeft nu fh 77.6 kHz neg fv 95.5 Hz pos

eerder was de fv negatief… geen idee wat fh en fv zijn maar wie weet.

Ik heb in het verleden ook eens hoofdpijn van mijn scherm gehad. Bleek dat de hrz voor mij echt te laag was… (hij stond toen ook op 90/100 geloof ik) toen ik dat naar 125 zette was het gelijk over. Terwijl de meesten bij 90/100 geen enkel probleem hebben.

De monitor staat op het standaard lacie profiel voor mijn scherm… Is dat goed?

Ik laat vanmiddag even weten of ik weer hoofdpijn gekregen heb.

NB: Overigens ik meldde dat ik dat dubbel zien ALLEEN bij langdurige vermoeidheid heb en dat is nu NIET het geval, maar evengoed bedankt voor de tip :smiley:

Misschien staat de nieuwe monitor hoger of lager dan de vorige? Door een iets andere houding van je hoofd worden de nekspieren anders belast en dat kan voor hoofdpijn zorgen...

De hoofdpijn is veel minder geworden na de verlaging van de mHz, maar ik heb nog altijd een dof gevoel aan het einde van mijn werkdag.